«Μουδιασμένη» αφετηρία της ΑΕΚ στα φιλικά, 1-0 τη Γκόρνικ Ζάμπρζε (vid)

Καταγράφοντας μόλις δύο σουτ στην εστία σε 90 λεπτά αγώνα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της πολωνικής ομάδας στο πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

«Μουδιασμένη» αφετηρία της ΑΕΚ στα φιλικά, 1-0 τη Γκόρνικ Ζάμπρζε (vid)

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στα φιλικά του καλοκαιριού, με την ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο -έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο- να επικρατεί 1-0 της Γκόρνικ Ζάμπρζε στο Κιέλτσε της Πολωνίας.

Η «Ένωση» παρουσιάστηκε «μουδιασμένη» χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει στο ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από το -ωραίο σε εκτέλεση- γκολ του Λιβάγια στο 51' από ασίστ του Κλωναρίδη, είχε μόλις ένα ακόμη σουτ στην εστία, αυτό του Γιακουμάκη στο 11'.

Διπλός τραυματισμός στην ΑΕΚ, εκτός οι Γιακουμάκης και Ζεράλδες

Οι Πολωνοί, οι οποίοι είναι σαφώς πιο έτοιμοι έχοντας ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία τους και έχοντας δώσει ήδη τέσσερα φιλικά πριν από το σημερινό- δεν... χαρίστηκαν στην ΑΕΚ, αφού με το σκληρό παιχνίδι τους οδήγησαν τον Ζεράλδες στα... αποδυτήρια στο 31'.

Νωρίτερα (24') είχε αποχωρήσει από το ματς αναγκαστικά και ο Γιακουμάκης, η κατάσταση του οποίου θα επανεκτιμηθεί αύριο, προκειμένου να φανεί το μέγεθος και η φύση του τραυματισμού του.

AEK-Γκόρνικ: Το γκολ του Λιβάγια για το 1-0 (vid)

Η καλύτερη στιγμή των Πολωνών ήρθε στο 55’ όταν και είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Χιμένεθ, ενώ η Γκόρνικ δημιούργησε αρκετές φορές προβλήματα στην ΑΕΚ με το ψηλό παιχνίδι της, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» αμυντικοί «έφαγαν» αρκετές φάσεις.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Αθανασιάδης (35’ Τσιντώτας, 67’ Μπάρκας), Παουλίνιο (46’ Σταμούλης, 86’ Παουλίνιο), Οικονόμου, Βράνιες (46’ Σβάρνας), Χουλτ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάο), Κρίστιτσιτς (46’ Σιμόες), Ζεράλδες (31’ λ. τρ. Σαμπανάτζοβιτς, 65’ Μπότος, 88’ Κρίστιτσις), Μάνταλος (71’ Σαρδέλης), Ντέλετιτς (46’ Λιβάγια), Γιακουμάκης (24’ λ. τρ. Κλωναρίδης).

ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΜΠΡΖΕ (Μάρτσιν Μπρος): Χούντι, Σέκουλιτς, Βισνιέβσκι, Μπόχνιεβιτς, Γιάνζα, Ζάπολνικ, Μάτρας, Μπαΐνοβιτς, Μπαϊντού, Χιμένεθ, Ανγκούλο.