Για αυτό «καιγόταν» ο Μαρτίνς για τον Σεμέδο

Ο Πορτογάλος αμυντικός αν και δεν βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, έδειξε στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Λέγκια Γκντανσκ για ποιο λόγο ο Μαρτίνς ήθελε να αποκτηθεί πάση θυσία.

Για αυτό «καιγόταν» ο Μαρτίνς για τον Σεμέδο

Είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Κι επίσης, στα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας και ειδικά στην εποχή που έγινε το ματς με την Λέγκια Γκντανσκ, δεν υπάρχει κανένας λόγος για ενθουσιασμούς ή απογοητεύσεις.

Λέγκια Γκντανσκ - Ολυμπιακός 1-1: Ρεσιτάλ… δοκιμών του Μαρτίνς (highlights)

Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως έχει κάθε λόγο να χαμογελάει για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Κι αυτό, γιατί ο Πορτογάλος στόπερ παρότι δεν είναι ακόμα έτοιμος και δουλεύει από το πρωί εώς το βράδυ για να είναι στο 100% στα ματς με την Βικτόρια Πλζεν, έδειξε με την Λέγκια ένα σημαντικό προσόν.

Τα γκολ του Λέγκια Γκντανσκ - Ολυμπιακός 1-1 (vid)

Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις τοποθετήσεις του, ούτε με το κορμί του, ούτε με την ταχύτητα με την οποία έβγαινε στις φάσεις, ούτε με το ότι όσες ψηλές μπαλιές ήταν στο δικό του πεδίο τις… καθάριζε και έπαιρνε παραμάζωμα τους επιθετικούς της πολωνικής ομάδας.

Το στοιχείο που τον ξεχώριζε από τότε που έπαιζε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και ανάγκασε την Βιγιαρεάλ να βγάλει από τα ταμεία της 14 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, έχει να κάνει με το πώς διαβάζει το παιχνίδι και κυρίως με την ταχύτητα που σκέφτεται!

Ο Μαρτίνς έχει στη διάθεσή του έναν αμυντικό, ο οποίος δεν… πελαγώνει όταν πιέζεται και δεν είναι από τους στόπερ που θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποφύγουν οποιαδήποτε ευθύνη. Ο Σεμέδο «βλέπει» γήπεδο, ξέρει να κατεβάζει την μπάλα και όταν είναι σε καθεστώς πίεσης, αυτό που ξεχώριζαν και οι άνθρωποι της Βιγιαρεάλ, ήταν ότι δεν πετάει την μπάλα στην εξέδρα, αλλά φροντίζει να δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω ακόμα και όταν νιώθει το πρέσινγκ του αντιπάλου!

Υπήρχε σοβαρός λόγος λοιπόν που ο Μαρτίνς επέμεινε για την απόκτησή του και ο Ολυμπιακός έβγαλε 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Βιγιαρεάλ. Απλώς, με την Λέγκια Γκντανσκ είδαμε ένα πολύ μικρό δείγμα. Ένα δείγμα που αρκούσε για να δούμε πέντε πράγματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο «διαβάζει» το παιχνίδι…