«Ο Φορτούνης παίζει άνετα στην Bundesliga»

Ο τεχνικός της Πογκόν, Κόστα Ρούνιαϊτς αποθέωσε τον πρώην ποδοσφαιριστή του για τον οποίο είπε ότι είναι φανταστικός παίκτης. Ποιος άλλους ξεχώρισε από το φιλικό με τον Ολυμπιακό.

«Ο Φορτούνης παίζει άνετα στην Bundesliga»

Ο Κώστας Φορτούνης είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Είναι ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά και ο ποιοτικότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Στο ματς με την Πογκόν μπορεί να μην αγωνίστηκε ο "Φόρτου", αλλά είχε την ευκαιρία να βρει έναν φίλο από τα παλιά. Για να είμαστε και πιο σωστοί έναν παλιό του προπονητή συνάντηση ο Θεσσαλός χαφ. Ο Κόστα Ρούνιαϊτς που κάθεται στον πάγκο της Πογκόν ήταν ο προπονητή του Φορτούνη στην Καϊζερσλάουτερν.

Τα γκολ του Ολυμπιακός - Πογκόν 1-1 (vid)

Ο Κόστα Ρούνιαϊτς μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο ΦΩΣ για τον Κώστα Φορτούνη και τόνισε πως είναι παίκτης που μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε ομάδα του γερμανικού ποδοσφαίρου.

«Μίλησα με τον Κώστα πριν από το παιχνίδι. Τον βρήκα στην Καϊζερσλάουτερν και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Νομίζω ότι η Γερμανία ήταν τότε το ιδανικό βήμα για εκείνον. Ηταν ακόμη πολύ νέος και έδειχνε ότι έχει πολλά περιθώρια για να προοδεύσει. Τώρα είναι 26 χρόνων, είναι ένας φανταστικός παίκτης, που θα μπορούσε να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Τον παρακολουθώ σε ευρωπαϊκούς αγώνες, όπως και με την Εθνική Ελλάδας και απολαμβάνω την εξέλιξή του. Είναι πραγματικά φανταστικός!», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε από το ματς του Ολυμπιακού με τον Πογκόν τόνισε: «Είναι δύσκολο να ξεχωρίζεις παίκτες ειδικά σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, αλλά πραγματικά μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση, ο Βαλμπουενά, για τον οποίο όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, το νούμερο 22 (σ. σ. Μπρούνο) και ο σέντερ φορ του δεύτερου ημιχρόνου (σ. σ. Ντουρμισάι)», υπογράμμισε και συνέχισε μιλώντας για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες:

«Για εμάς ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό τεστ, απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Στόχος μας ήταν να καταστρέψουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και αυτό είχα ζητήσει από τους παίκτες μου. Εμείς έχουμε μπροστά μας τον αγώνα πρωταθλήματος με την Λέγκια Βαρσοβίας. Ο,τι είναι ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, είναι η Λέγκια στην Πολωνία και για εμάς ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο», ήταν τα λόγια του Κόστα Ρούνιαϊτς.