Ολυμπιακός: Ο καθοριστικός ρόλος του Μαρτίνς με τον Σεμέδο

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού πριν καν εισηγηθεί την απόκτησή του από τη διοίκηση, είχε μιλήσει μαζί του και του είχε εξηγήσει ότι θα είναι ο βασικός στόπερ των «ερυθρολεύκων».

Ολυμπιακός: Ο καθοριστικός ρόλος του Μαρτίνς με τον Σεμέδο

Ο Ρούμπεν Σεμέδο αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας στη χώρα μας για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να μεταβεί στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Εδώ και ένα μήνα «ταλαιπωρεί» η Βιγιαρεάλ τους «ερυθρόλευκους». Παρότι ο παίκτης πίεζε και έλεγε συνεχώς στα «κίτρινα υποβρύχια» ότι θέλει να μετακομίσει στον Ολυμπιακό, οι Ισπανοί συνεχώς ύψωναν εμπόδια.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο ρόλος του Πέδρο Μαρτίνς στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής ήταν καθοριστικός. Ο Πορτογάλος τεχνικός πριν καν εισηγηθεί την απόκτησή του από τη διοίκηση των Πειραιωτών, είχε φροντίσει να επικοινωνήσει μαζί του και πολύ απλά να τον ρωτήσει αν τον ενδιαφέρει η προοπτική να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Όταν του εξήγησε μάλιστα ότι τον έχει στα πλάνα του ως έναν από τους δύο βασικούς στόπερ, τότε ο Σεμέδο άρχισε να… πετάει τη σκούφια του και να εμφανίζεται ενθουσιασμένος με το «πρότζεκτ» που του παρουσίασε ο Μαρτίνς.

Την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν άλλωστε δανεικός σε μία ομάδα (την Ρίο Άβε) που τερμάτισε 7η. Τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί σε μία ομάδα που διεκδικεί την είσοδό της στους ομίλους του Champions League και κάθε χρόνο έχει στόχο την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τον ιντρίγκαραν, ενθουσιάστηκε και με τα θερμά λόγια του Μαρτίνς και για αυτό το λόγο άρχισε να «παίζει μπάλα» κι εκείνος, ζητώντας από τη Βιγιαρεάλ να τον αφήσει να πάει στην Ελλάδα.

Το ότι τις προηγούμενες μέρες δήλωνε ότι έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή του στην Πορτογαλία, το δήλωνε με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Πόρτο, Μπενφίκα και Μπράγκα. Όμως, καμία από τις τρεις ομάδες δεν μπορούσε να τον αποκτήσει λόγω της σχετικής ρήτρας που είχε βάλει η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όταν τον πούλησε στη Βιγιαρεάλ. Μια ρήτρα που ανέφερε ότι θα έπρεπε οι τρεις συγκεκριμένοι σύλλογοι να πληρώσουν περίπου 20 εκατομμύρια στη Σπόρτινγκ, σε περίπτωση που η Βιγιαρεάλ αποφάσιζε να τον βγάλει στην «transfer list».

Επί της ουσίας, δεν υπήρχε κάποια κρούση από την Μπενφίκα και την Πόρτο. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο ο Σεμέδο να βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στον Πειραιά και να αναμένεται τις επόμενες μέρες, ίσως και την Δευτέρα στην Αθήνα για τα τυπικά, έτσι ώστε να φύγει μετά κατευθείαν για το Γκντανσκ όπου θα πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.