Ολυμπιακός: Τα... σερί του Μουνιέ

Συνεχώς δημοσιεύματα για το «φλερτ» του Ολυμπιακού με τον Στιβ Μουνιέ. Τι ιδιαίτερο έχει έως τώρα στην καριέρα του ο Αφρικανός στράικερ.

Ολυμπιακός: Τα... σερί του Μουνιέ

Μεγάλη έκταση έχει πάρει και στην Αγγλία η προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Στιβ Μουνιέ από την Χάντερσφιλντ. Με πολλά δημοσιεύματα σήμερα σε αγγλικές ιστοσελίδες για το «σοβαρό κίνδυνο που έχει η Χάντερσφιλντ να χάσει ένα από τα καλύτερα «εργαλεία» της, καθώς είναι προχωρημένο το ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό».

Πρόκειται για έναν παίκτη με σημαντικά προτερήματα και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, ενώ έχει ενδιαφέρον ένα στοιχείο που μας δείχνει το παρελθόν του στα γαλλικά και αγγλικά γήπεδα:

Πέραν των όσων μπορεί να διαπιστώσει κανείς για τον «θηριώδη» κυνηγό από το Μπενίν βλέποντας στα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο τον τρόπο που αγωνίζεται και σκοράρει ή βοηθάει την ομάδα του για να φτάνει στο γκολ, αξίζει να σημειωθεί κάτι ιδιαίτερο απ’ όσα έχει δείξει η μέχρι τώρα καριέρα του. Όταν αρχίζει να βάζει γκολ, δεν σταματάει! Ανεβαίνει πολύ ψυχολογικά όταν είναι σε σύνδεση με την αντίπαλη εστία.

Τον Φλεβάρη του 2017, στην πρώτη του σεζόν ως βασικός στη Ligue 1 με τα χρώματα της Μονπελιέ, ο Μουνιέ πέτυχε δύο γκολ εναντίον της Μπαστιά και στη συνέχεια μέσα σε ένα μήνα έβαλε πέντε γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια! Με Νανσί, Σεντ Ετιέν, Νις, Γκιγκάμπ και Ναντ. Εκείνη τη χρονιά πέτυχε συνολικά 15 τέρματα και ήταν αυτή η συγκομιδή ο βασικός λόγος που η Χάντερσφιλντ αποφάσισε να πληρώσει 13 εκ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στην καλή πρώτη του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Μουνιέ έβαλε 9 τέρματα συνολικά (μαζί με το Κύπελλο). Στην αρχή τα έβαζε μαζεμένα ανά ματς (2 με Κρίσταλ Πάλας, 2 με Μπράιτον), αλλά είχε πάλι έναν «καυτό» Φλεβάρη καθώς έβαλε γκολ μέσα σε λίγες μέρες σε Μπόρνμουθ και Γουέστ Μπρομ για το πρωτάθλημα και σε δύο ματς με την Μπέρμπιγχαμ για το Κύπελλο. Αυτό το ματς με την Μπόρνμουθ, στο οποίο η Χάντερσφιλντ επικράτησε με 4-1, ήταν το καλύτερο του Μουνιέ στην καριέρα του στην Αγγλία καθώς πέρνα από το γκολ είχε και δύο ασίστ.

Κι ακόμη πιο μικρός, όταν ήταν 20 χρονών στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη Νιμ, είχε βάλει τρία μαζεμένα γκολ τον Απρίλιο. Κι είχε κάνει και το μοναδικό χατ –τρικ της καριέρας του απέναντι στην Κλερμόν, τον Γενάρη του 2016.