Ο Μεντί το «λαβράκι» του Μοντέστο που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης

Η ιστορία του Φερλάν Μεντί των 48.000.000€ και ο Κορσικανός επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού.

Ο Μεντί το «λαβράκι» του Μοντέστο που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ωραίες ιστορίες και πολλές φορές οι μεταγραφές γεννούν αρκετές τέτοιες. Το απόγευμα της Τετάρτης η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Φερλάν Μεντί. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ της Λιόν, ο οποίος υπέγραψε στη Βασίλισσα έως το 2025 έναντι 48.000.000€ και 5.000.000€ μπόνους.

Ο 24χρονος Σενεγαλέζος μπακ ήταν προσωπική επιλογή του Ζινεντίν Ζιντάν και την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιαστεί από τους Μαδριλένους. Ο Μεντί αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Μαρσέλο στο αριστερό άκρο της άμυνας της Ρεάλ.

Κάπου εδώ ξεκινάει και η ιστορία που εμπλέκεται ο Ολυμπιακός και ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την γαλλική αγορά. Ο λόγος για τον Φρανουσά Μοντέστο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 εντόπισε τον Μεντί και ο παίκτης είχε «παίξει» για τον Ολυμπιακό.

Τότε ο Κορσικανός είχε καθυστερήσει να βρει τον ταλαντούχο Σενεγαλέζο, ο οποίος αγωνιζόταν στη Χάβρη. Τον είχε προλάβει η Λιόν, η οποία τον είχε εντοπίσει και είχε μπει στο… κόλπο της απόκτησης του. Εκείνο το καλοκαίρι η Χάβρη τον πούλησε στη Λιόν έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Από τον Ιούλιο του 2017 έως τώρα ο Μεντί Καμαρά αγωνιζόταν στη Λιόν και εκτόξευσε την αξία του. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 44 συμμετοχές στη Ligue 1. Ο Φρανσουά Μοντέστο τότε είχε αργήσει να βρει το «λαβράκι» που τελικά κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι «τρελού» ποσού.

Ο Κορσικανός επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ έχει αποδείξει πολλάκις πως έχει… μάτι και δεν είναι τυχαίο πως στον Ολυμπιακό τον εμπιστεύονται τυφλά για τις επιλογές του. Φυσικά δεν μπορεί να πιάνει πάντα στον… ύπνο τους μεγάλους της Γαλλίας, αλλά ήδη το έχει κάνει αρκετές φορές. Ο Μοντέστο ανακάλυψε τον Παπέ Σισέ, τον Μαντί Καμαρά και τον Ουσεϊνού Μπα τον οποίο θα τον δούμε φέτος. Μη ξεχνάμε φυσικά και τον Αρτούρ Μαζουακού, ενώ συνεχίζει να σκανάρει τη Γαλλία.