Ο Φορτούνης και ο Καρβάλιο

Οι τελικές επαφές του Φορτούνη για να ανανεώσει με τον Ολυμπιακό, ο Ζοάο Καρβάλιο που είναι υποψήφιος για τη θέση του και η μεταγραφική συνεργασία με τη Νότιγχαμ που δεν τα έχει πάντα όλα δεδομένα.

Ο Φορτούνης και ο Καρβάλιο

Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Κώστας Φορτούνης θα τα βρει με τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά, ωστόσο από τη στιγμή που παραμένει έντονο το βρετανικό ενδιαφέρον για τον ερυθρόλευκο αρχηγό και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία όσον αφορά στο οικονομικό μέρος για ένα νέο συμβόλαιο, όλα θα πρέπει να τα περιμένουμε. Η αίσθηση είναι ότι ο Φορτούνης θα μείνει και θα συνεχίσει να ηγείται το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού κι όχι βέβαια επειδή το γράφει σήμερα ο Guardian.

«"Όχι" στη Γουέστ Χαμ, ανανεώνει με Ολυμπιακό»

Από την άλλη, έχει προκριθεί όπως φαίνεται ο Ζοάο Καρβάλιο της Φόρεστ σε περίπτωση αποχώρησης του Φορτούνη. Ένας 22χρονος Πορτογάλος που διακρίθηκε φέτος στην Τσάμπιονσιπ και αποδεικνύει ότι τα 15 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του από την Μπενφίκα θα πιάσουν τόπο.

Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και το είχε δείξει από τη συμμετοχή του με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Τότε που έπαιζε συμπαίκτης με τον Γκουέδες, τον Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά και τον Σεμέδο που είναι επίσης στόχος του Ολυμπιακού.

Σε ένα ματς μάλιστα Πορτογαλίας-Ελλάδας 1-0, ο Καρβάλιο είχε αγωνιστεί και με την Εθνική Νέων τότε (προ τριετίας) έπαιζαν μεταξύ άλλων ο Τσιμίκας και ο Μανθάτης. Αλλά και οι Μπάρκας, Δώνης, Κουλούρης, Σιώπης, παιδιά που στελεχώνουν τώρα την Εθνική ομάδα των Ανδρών.

Θα πρέπει πάντως να έχουμε κατά νου ότι επειδή ο Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ δε σημαίνει ότι μπορούν να πηγαινοέρχονται από τη μια στιγμή στην άλλη και με μία διοικητική εντολή παίκτες από τη μία στην άλλη ομάδα. Πιο εύκολο έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα να πάει κάποιος παίκτης από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ (Καρίμ, Μπουχαλάκης, Ταχτσίδης), παρά να γίνει η αντίθετη διαδρομή. Διότι δεν είναι πάντα και το όνειρο του κάθε παίκτη που παίζει στην Αγγλία με στόχο τη συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ κάποια στιγμή, να δεχτεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Έστω και σε ένα κλαμπ σαν τον Ολυμπιακό, έστω κι αν η ιδιοκτησία είναι κοινή. Αλλά υπάρχουν και αρκετοί ακόμη λόγοι...