Φορτούνης, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μπεργκ: Οι Fantastic Four του Ολυμπιακού

Υπάρχουν δυσκολίες, προτάσεις, νόμοι της αγοράς, θέμα... ύψους. Αλλά ποτέ δεν παύει να είναι τεράστια υπόσχεση επιθετικού θεάματος να δούμε μαζί στο γήπεδο Φορτούνη, Ποντένσε, Βαλμπουενά και Μπεργκ.

Φορτούνης, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μπεργκ: Οι Fantastic Four του Ολυμπιακού

Ας το δούμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό το καρέ και μετά... βλέπουμε.

Μπορεί η Γουέστ Χαμ να θέλει διακαώς και να δελεάζει τον Φορτούνη. Πράγματι υπάρχουν νόμοι της αγοράς, όπως και διαπραγματεύσεις για ένα νέο πολυετές συμβόλαιο που δεν είναι εύκολες. Ίσως να υπάρχουν αγωνιστικά ελαττώματα για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, όπως πιστεύουν κάποιοι. Είναι, όμως, σαφές ότι μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη της ομάδας σε ταλέντο. Στην πιο ώριμη ηλικία του. Με μια σεζόν γεμάτη ποιότητα.

Μπορεί ο Βαλμπουενά να θέλει κι αυτός να έχει ελευθερία κινήσεων μέσα στο γήπεδο, να μην είναι το στιλ παιχνιδιού του αυτό που περικλείεται στον όρο winger με απόλυτη ακρίβεια. Ίσως και να απασχολεί κάποιους η ηλικία του ή η δίψα του για νέες διακρίσεις στη δύση της καριέρας του. Πρόκειται, όμως, αναμφίβολα για έναν από τους πιο έμπειρους και χαρισματικούς παίκτες που ήρθαν ποτέ στην ομάδα του Πειραιά.

Μπορεί ο Ποντένσε να μη θέλει τόσο πολύ να παίζει από τη δεξιά πλευρά και να προτιμά την αριστερή, όπως και ο Βαλμπουενά. Ίσως ο Μέντες ή η Σπόρτινγκ να έχουν άλλες φιλοδοξίες για τον Πορτογάλο ή να συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια δικαστικών και οικονομικών υποθέσεων. Ο παίκτης αυτός, όμως, θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό για να πάρει τίτλους και να προσφέρει ακόμη περισσότερες θεαματικές στιγμές σε σχέση με τις πολλές περσινές.

Μπορεί ο Μπεργκ να μην είναι ακόμη βέβαιο ότι θα υπογράψει στον Ολυμπιακό. Να υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο θα μπορεί να επιστρέψει από την Ασία στην Ευρώπη στο ίδιο υψηλό επίπεδο που ήταν όταν έφυγε. Ίσως κάποιους να τους πειράζει επειδή είχε παίξει στον Παναθηναϊκό και είχε βάλει γκολ στο Φάληρο. Ή να προτιμούν ορισμένοι άλλο τύπο στράικερ. Ας μην ξεχνάμε ποτέ, όμως, ότι πρόκειται για έναν επιθετικό που σκοράρει με απίστευτη ευκολία σε Ευρώπη, Ασία και παντού. Ότι είναι διεθνής στη Σουηδία εδώ και χρόνια. Ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα και τις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος, τα γήπεδα, τους αντίπαλους, όλα.

Μπορεί για κάποιους να είναι υπερβολικό να έχει η ομάδα δύο κοντούς παίκτες στα άκρα της, να προτιμούν έναν διαφορετικό πλέι μέικερ από τον Φορτούνη ή έναν άλλον σέντερ φορ από τον Μπεργκ. Πολλά μπορεί να ισχύουν ή να μην ισχύουν.

Αυτό που δεν αλλάζει με τίποτα ως όνειρο και προσμονή της πλειονότητας των φίλων του Ολυμπιακού είναι να έχει η ομάδα επιθετική τετράδα με Φορτούνη, Ποντένσε, Βαλμπουενά και Μπεργκ. Με δημιουργία, θέαμα, ενέργειες υψηλού επιπέδου και αποτελεσματικότητα στην παραγωγή των φάσεων.

Θα ήθελα πολύ να το δω αυτό το καρέ στο γήπεδο. Εσείς;