Ολυμπιακός: Πόσο επηρεάζεται η υπόθεση Σα από τον Κασίγιας

Όλος ο οργανισμός της Πόρτο στέκεται στο πλευρό του Ισπανού γκολκίπερ που λόγω του καρδιολογικού προβλήματος θα απουσιάσει από τα τελευταία ματς της σεζόν. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να κρατήσουν τον Σα οι «δράκοι»;

Ολυμπιακός: Πόσο επηρεάζεται η υπόθεση Σα από τον Κασίγιας

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο Ικερ Κασίγιας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πόρτο και τα πρώτα μηνύματα από τις ιατρικές εξετάσεις κάνουν λόγο ότι έχει αποφύγει τον κίνδυνο. Για αρχή θα χάσει τα τελευταία τέσσερα ματς της σεζόν των «δράκων» και για του χρόνου είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνει συνεχώς εξετάσεις εώς ότου παρθεί η οριστική απόφαση για το αν μπορεί να βοηθήσει ή όχι.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Κασίγιας είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Πόρτο εώς το καλοκαίρι του 2020 και κάπως έτσι άνοιξε για τα καλά ο δρόμος του Σα για να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.

Υπάρχει περίπτωση όμως να επηρεαστεί η υπόθεση Σα από την κατάσταση της υγείας του Κασίγιας; Προφανώς και υπάρχει… Είναι απολύτως λογικό όλος ο οργανισμός της Πόρτο να στέκεται στο πλευρό του Ισπανού γκολκίπερ, καθώς ήταν σοκαριστικό αυτό που συνέβη την Πρωτομαγιά στο προπονητικό της κέντρο, ωστόσο, είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει την επόμενη μέρα εφόσον το ιατρικό τιμ ανάψει «κόκκινο» στο να συνεχίσει και του χρόνου ο Κασίγιας.

Είναι πολύ νωρίς να γίνεται τέτοιου είδους κουβέντα, ωστόσο, είναι και μία πραγματικότητα που ίσως την βρει μπροστά της η Πόρτο και ενδέχεται να επηρεάσει και τον Ζοσέ Σα.

Για την ώρα ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει τους «δράκους» ότι θα ενεργοποιήσει την οψιόν των 2,5 εκ. ευρώ για τον Σα. Αυτό που απομένει είναι να τα βρει ο Ολυμπιακός με τον παίκτη, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί.

Ο 26χρονος γκολκίπερ που είναι με τη σειρά του σοκαρισμένος με το πρόβλημα υγείας του Κασίγιας, φεύγοντας πέρσι το καλοκαίρι από το «Ντραγκάο» είχε πει ότι δεν ήθελε να κάτσει στην Πόρτο ως δεύτερος και να βλέπει την πλάτη του Ισπανού γκολκίπερ.

Όπως και να ‘χει, αυτό που συνέβη με τον Κασίγιας είναι ένα θέμα που ενδέχεται να «τρενάρει» ακόμα περισσότερο τους «ερυθρόλευκους» που ήθελαν να ξεμπερδεύουν με την υπόθεση του Σα εώς τα μέσα του μήνα.

Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν προέχει τίποτε άλλο από το να ξαναδούμε τον Κασίγιας στα γήπεδα. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.