Ολυμπιακός: Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης Ποντένσε - Γουλβς!

Ή κάνει «παιχνίδια» ο μάνατζερ Μέντες ή οι Άγγλοι είπαν να ασχοληθούν ξαφνικά με τον 23χρονο εξτρέμ κάτι που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ολυμπιακός: Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης Ποντένσε - Γουλβς!

Ένα από τα δύο συμβαίνει με την περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε και το ξαφνικό ενδιαφέρον που προέκυψε από την Γουλβς. Είτε ο μεγαλοατζέντης Ζόρζε Μέντες που είναι στην επικαιρότητα και λόγω Ζοσέ Σα έχει αποφασίσει να κάνει τα δικά του «παιχνίδια», είτε οι Άγγλοι ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωί και εκεί που καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το πώς θα κερδίσουν φέτος ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, είπαν να ασχοληθούν με τον Ποντένσε.

Γνωρίζοντας λοιπόν πώς λειτουργούν οι «λύκοι» της Premier League, είναι ολοφάνερο ότι πίσω από αυτή την ιστορία δεν κρύβεται κανένας άλλος πέρα από τον Μέντες. Η διοίκηση του κλαμπ ζει το όνειρό της και προσπαθεί να το πραγματοποιήσει (έξοδο στο Europa League). Οπότε δεν ασχολείται με κανέναν Ποντένσε. Λύνει και δένει στην Γουλβς ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης και ίσως την χρησιμοποιεί για να «πιέσει» τον Ολυμπιακό στην υπόθεση του Σα.

Αυτό που μάθαμε χθες είναι ότι οι «λύκοι» μόνο… άγαλμα δεν του έχουν στήσει έξω από το «Μολινό», επειδή αναγνωρίζουν ότι είχε τεράστιο μερίδιο στην περσινή επιτυχία της Γουλβς που ανέβηκε από την Championship στην Premier League και επειδή φέτος διεκδικούν την έξοδό τους στο Europa League.

ΕΝΝΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΜΟΛΙΝΟ»

Ο Μέντες έχει στην Γουλβς εννιά πελάτες του! Όχι έναν, όχι δύο, αλλά εννιά! Συγκεκριμένα δικός του είναι ο κόουτς Νούνο Εσπίριτο και οι παίκτες Πατρίσιο (γκολκίπερ), Μουτίνιο (επιτελικός χαφ), Νέβες (ανασταλτικός μέσος), Χότα (αριστερός εξτρέμ), Ελντερ Κόστα (δεξιοπόδαρος εξτρέμ) και Καβαλέιρο (δεξιοπόδαρος εξτρέμ). Σε αυτούς προσθέστε και τον Μιράντα που ανήκει στη Γουλβς.

Είναι απίστευτο το νούμερο και αυτό αποδεικνύει από τη μία την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης και από την άλλη ότι ο αγγλικός σύλλογος έχει δείξει ότι μπορεί να του κάνει όλα τα χατίρια. Τον Ποντένσε λίγο έλειψε να τον πάει πέρσι στη Γουλβς, αλλά έχοντας ήδη στείλει τον Πατρίσιο στο «Μολινό» από την Σπόρτινγκ, τελευταία στιγμή άλλαξε απόφαση και τον έβαλε στο αεροπλάνο για Ελλάδα.

Άφηνε να εννοηθεί πέρσι ότι τον υποσχέθηκε στους «λύκους» για το καλοκαίρι του 2019. Μόνο που κάτι δεν… κολλάει στην υπόθεση. Πέρσι όταν τον έφερε στον Ολυμπιακό, έλεγε αριστερά και δεξιά ότι θέλει να τον αφήσει στο λιμάνι για μίνιμουμ δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή ο Ποντένσε και ο Ολυμπιακός βγάζουν μία εικόνα ότι θέλουν να πορευτούν μαζί τη νέα σεζόν. Οπότε, προκαλεί ερωτηματικά το πώς βγήκε ξαφνικά θέμα με την Γουλβς.

Τι προσπαθεί να πετύχει με λίγα λόγια ο Μέντες; Είναι απολύτως φυσιολογικό ορισμένοι να το συνδέουν με το γεγονός ότι ο Σα (έχει μάνατζερ τον Μέντες) δεν τα έχει βρει ακόμα. Ενδεχομένως να θελήσει να λειτουργήσει ως «μοχλός» πίεσης προς τους Πειραιώτες όλο αυτό το σκηνικό με τις ξαφνικές ματιές της Γουλβς προς τον Ποντένσε.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ CAS

Στο μεταξύ, στην υπόθεση του Πορτογάλου μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε αλλού και όχι τόσο πολύ στην Γουλβς. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι η Σπόρτινγκ έχει προσφύγει στο CAS και αναμένεται μία απόφαση.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας ο Ποντένσε έχει δικαιωθεί που ζήτησε την ελευθερία του από την Σπόρτινγκ λόγω του «ντου» των χούλιγκανς τον περασμένο Μάιο στο προπονητικό κέντρο, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Οι Πορτογάλοι όμως αναζητούν το δίκιο τους στο CAS, όπως το έκανε και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, η Γουλβς έδωσε τελικά 18 εκ. ευρώ για τον Πατρίσιο, καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν εξωδικαστικά. Η δε Ατλέτικο έδωσε 15 εκ. ευρώ συν έναν παίκτη ως αντάλλαγμα για τον Ζέλσον Μαρτίνς και λέγεται ότι πάλι εξωδικαστικά βρέθηκε λύση.

Μία από τις υποθέσεις που εκκρεμούν στο CAS λοιπόν είναι του Ποντένσε, για τον οποίο αρχικά η Σπόρτινγκ αξίωνε 60 εκατομμύρια ευρώ! Είναι ένα θέμα λοιπόν που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο. Ίσως θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στην υπόθεση του CAS παρά στα «κόλπα» του Μέντες με τη Γουλβς...