Ο Μαρινάκης, οι Αγγελόπουλοι, ο Κόκκαλης

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα ασφάλειας, οι αποφάσεις των ιδιοκτητών της ΚΑΕ έχουν τη μεγαλύτερη σημασία και το νόημα της φημολογούμενης εμπλοκής Κόκκαλη. Η σεναριολογία και ο κόσμος, η προοπτική συνεργασίας. 

Ο Μαρινάκης, οι Αγγελόπουλοι, ο Κόκκαλης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μέσω της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αυτό που έπρεπε, σε ό,τι αφορά τα σενάρια γύρω από το μέλλον του μπασκετικού Ολυμπιακού. Ξεκαθάρισε πλήρως τη θέση του απέναντι στον κόσμο της ομάδας, παρέχοντας εγγύηση και ασφάλεια για την περίπτωση που οι σημερινοί ιδιοκτήτες αποφασίσουν να σταματήσουν, κάτι βέβαια που δεν προκύπτει από πουθενά παρά μόνο από αυτά τα σενάρια. Αυτό που είπε ο Μαρινάκης είναι ότι στηρίζει απολύτως τους Αγγελόπουλους. Και ότι το βασικό μέλημά του είναι η ενότητα του ερυθρόλευκου κόσμου, όπως και υπερτόνισε τη σιγουριά πως σε κάθε ενδεχόμενο η επόμενη μέρα είναι εξασφαλισμένη. Φυσικά άφησε αιχμές και για τον Σωκράτη Κόκκαλη στο πλαίσιο της κόντρας που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, αλλά για τους οπαδούς του Ολυμπιακού σημασία έχουν τα υπόλοιπα.

Όλο το ζήτημα φυσικά έχει να κάνει με τους Αγγελόπουλους και τις δικές τους αποφάσεις για το μέλλον. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ξεπερνούν τα δύσκολα, δίνουν έναν μεγάλο αγώνα εναντίον του μπασκετικού κατεστημένου της χώρας και δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να σταματήσουν, με στόχο να πετύχουν σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και να επαναφέρουν την ομάδα στην κορυφή και στις διεθνείς διακρίσεις μετά την αποτυχημένη φετινή σεζόν.

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη και την ιστορία του στο τιμόνι του Ολυμπιακού, μιλούν οι τίτλοι και η κυριαρχία της ομάδας. Για το παρόν, το ιδανικό θα ήταν να μπει εάν ήθελε σε μια νέα διαδικασία διοίκησης δίχως να υπάρχει το πολιτικό κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο, αλλά και εφόσον υπήρχαν οι συνθήκες για να το κάνει. Εάν δηλαδή υπήρχε η ανάγκη για κάποιο τμήμα του Ολυμπιακού να ενταχθεί στη δική του ευθύνη. Δεν φαίνεται ότι υπάρχει νόημα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η εκμετάλλευση από αντίπαλους του Ολυμπιακού των όποιων προβλημάτων ενδοσυνεννόησης είναι προφανές ότι θα γινόταν. Ο κόσμος της ομάδας δύσκολα παρασύρεται από αυτά. Ειδικά όταν μεγάλοι παράγοντες βρίσκονται στο τιμόνι του ή έχουν τη διάθεση να βρεθούν. Δεν κινδυνεύει κανένας Ολυμπιακός από τέτοιου είδους συγχύσεις που επιχειρούν όσοι τον πολεμούν.

Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχαν κάποιες συνεργασίες, εάν αυτό μπορούσε να γίνει και ωφελούσε πραγματικά τον ίδιο τον σύλλογο. Από κει και πέρα, ιδανική συνεργασία μπορεί να θεωρηθεί και το ότι η ηγεσία της ΠΑΕ στηρίζει απολύτως την ηγεσία της ΚΑΕ. Και προχωρούν ενωμένοι προς την κατάκτηση των στόχων. Βλέποντας αυτό το περιβάλλον και περιμένοντας δραστικές κινήσεις ενδυνάμωσης των ομάδων όσο και όπως χρειάζεται, ο κόσμος του Ολυμπιακού νιώθει ασφαλής και φυσικά παραμένει ενωμένος. Αυτό είναι που μετράει πάνω απ' όλα για τη συνέχεια...