Ο Κοβάσεβιτς στο ΦΩΣ για τον Ραντζέλοβιτς: «Σούπερ ταλέντο, θέλει δουλειά»

Ο αθλητικός διευθυντής της Σερβίας μίλησε αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» και σκιαγραφεί τον νεαρό εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Ο Κοβάσεβιτς στο ΦΩΣ για τον Ραντζέλοβιτς: «Σούπερ ταλέντο, θέλει δουλειά»

Ένα από τα «λαβράκια» που εντόπισε ο Ολυμπιακός και με αστραπιαίες κινήσεις το έκανε δικό του είναι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Πρόκειται για τον εξτρέμ της Ραντνίσκι Νις που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει μείνει σε αυτήν με τη μορφή του δανεισμού. Ο 21χρονος διεθνής θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στη Σερβία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλήρη εικόνα για τις ικανότητες του και τι είδους ποδοσφαιριστής είναι.

Το «ΦΩΣ» επικοινώνησε με τον πλέον αρμόδιο να μας σκιαγραφήσει τον Ραντζέλοβιτς και αυτός δεν είναι άλλος από τον αθλητικό διευθυντή της Σερβίας, τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος μέχρι το περασμένο καλοκαίρι είχε πόστο στην ομάδα του Πειραιά. Ο Ντάρκο μίλησε αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για τον Ραντζέλοβιτς, εκθειάζει τις ικανότητες του, αλλά από την άλλη τονίζει πως είναι νεαρός και θέλει δουλειά.

«Αυτοπεποίθηση, αλλά και έλλειψη εμπειρίας»

«Ο Λάζαρ είναι σκληρός τύπος ποδοσφαιριστής. Μπορείτε να υπολογίζετε σε αυτόν. Το σίγουρο είναι πως δίνει σε κάθε λεπτό του αγώνα τον καλύτερο του εαυτό. Έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι πολύ σημαντικό αυτό για έναν νεαρό παίκτη. Φέτος κάνει μία εξαιρετική χρονιά με τη Ραντίνισκι Νις», λέει αρχικά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Όσον αφορά στα δυνατά και αδύναμα σημεία του νεαρού εξτρέμ τονίζει: «Η ταχύτητα είναι το μεγάλο του προσόν. Είναι πολύ γρήγορος και εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Είναι σκληρός παίκτης και καλός ακόμα και στα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι μεγάλο ταλέντο με εξαιρετική τεχνική και έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο πλευρές της επίθεσης. Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι η εμπειρία. Είναι νεαρός ακόμα και του λείπουν παραστάσεις από μεγάλα ματς», υπογράμμισε ο Κοβάσεβιτς.

«Φοβερό δεξί πόδι, θα προσφέρει στο μέλλον»

Ποιο είναι όμως το μεγάλο προσόν του νεαρού ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει 700 χιλιάδες ευρώ; «Στην επίθεση εκτός από τα πλάγια έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις, ενώ το δεξί του πόδι είναι εξαιρετικό και δεν διστάζει να σουτάρει», ήταν τα λόγια του Κοβάσεβιτς. Από την πρώτη στιγμή που ο Ολυμπιακός τον απέκτησε έγινε λόγος για το μεγαλύτερο ταλέντο της Σερβίας ο Ντάρκο συμφωνεί με αυτή την άποψη; «Συμφωνώ και το επιβεβαιώνω. Από αυτό το παιδί περιμένω ένα λαμπρό μέλλον, αλλά το σημαντικό είναι να συνεχίσει να δουλεύει και να πιστέψει στον εαυτό του», μας είπε ο Κοβάσεβιτς.

Η μεγάλη απορία όλων όμως είναι αν θα μπορέσει να παίξει στον Ολυμπιακό. Ο Ντάρκο τονίζει ότι «η εμπειρία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι σημαντική για τον ίδιο τον παίκτη και τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι στο μέλλον ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει πράγματα από αυτόν τον παίκτη», υπογράμμισε ο Ντάρκο. Να σημειώσουμε πως η εθνική Ελπίδων της Σερβίας έχει προκριθεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ιταλία. Οι Σέρβοι βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με Γερμανία, Δανία και Αυστρία και οι υποχρεώσεις της φάσης των ομίλων ολοκληρώνονται στις 23 Ιουνίου. Γίνεται αντιληπτό πως ο Ραντζέλοβιτς δεν θα μπορεί να είναι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού από την πρώτη μέρα.

Πρέπει να ξέρετε για τον Ραντζέλοβιτς

Για επίλογο να επισημάνουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Τον 21χρονο άσο είχαν στο… στόχαστρο τους Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν, ενώ υπό παρακολούθηση τον είχε και η Σάλκε. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο ήταν η ομάδα που κινήθηκε γρήγορα και τον έκανε δικό της. Με την ομάδα του Πειραιά έχει υπογράψει συμβόλαιο έως το 2023, ενώ η μεταγραφή του είχε κοστίσει 700 χιλιάδες ευρώ.

Η Ραντνίσκι Νις είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος Σερβίας, αφού βρίσκεται μόλις επτά βαθμού πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία. Στη σερβική λίγκα ο Λάζαρ έχει 28 συμμετοχές, δηλαδή έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Μόνο σε τρία από αυτά τα ματς δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα.

Στην αριστερή πλευρά της επίθεσης έχει χρησιμοποιηθεί 22 φορές και έχει σημειώσει τρία γκολ, ενώ έχει οκτώ ασίστ. Σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ραντνίσκι Νις έχει 30 συμμετοχές με πέντε γκολ και εννιά ασίστ. Με τη U21 της Σερβίας έχει τρεις συμμετοχές και ένα γκολ.