Σωτήρης Γεωργούντζος στο «ΦΩΣ»: «Η πιο ντροπιαστική ήττα των τελευταίων 30 χρόνων»!

Ο «Καλαματάρχης», Σωτήρης Γεωργούντζος, ξεσπάει στο «ΦΩΣ» για την απίστευτη συντριβή της Καλαμάτας (0-5 από τον Ασπρόπυργο), στο ματς-τίτλος!

Σωτήρης Γεωργούντζος στο «ΦΩΣ»: «Η πιο ντροπιαστική ήττα των τελευταίων 30 χρόνων»!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Γέλαγα την ώρα που τα έγραφα. Βέβαια η κατάσταση δεν είναι για γέλια. Είναι για κλάματα σε ό,τι αφορά τους Καλαματιανούς, και για υπερηφάνεια σε ότι αφορά την πόλη του Ασπρόπυργου. Για όσους δεν γνωρίζετε τι έγινε σε αυτόν τον όμιλο της Γ' Εθνικής: Η Καλαμάτα ήταν σε όλο το πρωτάθλημα μπροστά, μιλάμε για πολλούς βαθμούς μπροστά από τον Ασπρόπυργο ο οποίος άρχισε να μειώνει τη διαφορά και έφτασε να παίζει το πιο κρίσιμο ματς στην έδρα του.

Ήταν 2 βαθμούς πίσω από την Καλαμάτα και ήθελε μόνο νίκη για να την περάσει στη βαθμολογία. Η Καλαμάτα βολευόταν και με ισοπαλία. Μιλάμε για μεγάλο ντέρμπι. 1500 οπαδοί της Καλαμάτας πήγανε στο γήπεδο του Ασπρόπυργου. Ταξιδέψανε και από την πόλη της Καλαμάτας και από την Αθήνα αφού στην πρωτεύουσα υπάρχουν πολλοί Καλαματιανοί. Και τρώει η Καλαμάτα 5-0 στο κεφάλι! 5-0!

Διαβάστε τι μου είπε ο... Καλαματάρχης αθλητικογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος για να καταλάβετε. Γνωστός ο Γεωργούντζος. Μέχρι και σε σίριαλ τον έχουν καλέσει να παίξει σε τρία επεισόδια! Και θα ξαναπαίξει σε άλλο σίριαλ τώρα...

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 3/4/2019

Σωτήρη Γεωργούντζο, θέλω να μας εξηγήσεις πώς έγινε αυτό το πατατράκ.

Στη μετάδοση του αγώνα έλεγα: «Να μας λυπηθεί κάποιος, δεν είναι δυνατόν! Σφύρα τη λήξη άνθρωπέ μου να μην διασυρόμαστε άλλο! Ντροπή! Ξεφτίλες! Δεν μπορώ, δεν είμαι καλά... Δεν είναι «Μαύρη Θύελλα» αυτή, δεν το πιστεύω. 5-0 η Καλαμάτα του Γιάννη Χριστόπουλου ο οποίος ακόμα δεν έχει κάνει μία αλλαγή! Κάντε μια φάση ρε ξεφτίλες»! Μας έβαλε γκολ ένας Δουκάκης και φώναζα «ποιος Δουκάκης είναι αυτός, ο Μάικ Δουκάκης ο πρώην υποψήφιος των ΗΠΑ»;

Πάμε να μου πεις τώρα πιο ψύχραιμα πώς εξηγείται αυτό το κάζο. Τι μαθαίνεις.

Κατ' αρχάς, να δηλώσω τον σεβασμό μου στην εφημερίδα «ΦΩΣ» στην οποία είχα την τιμή να δουλέψω 3 χρόνια υπό τον τεράστιο Θόδωρο Νικολαϊδη. Και να στείλω θερμούς χαιρετισμούς στην κυρία Μαρία και στην κυρία Όλγα. Το διαβάζω καθημερινά το «ΦΩΣ». Τώρα, να σου πω ότι αυτό που έγινε, το θεωρώ την πιο ντροπιαστική σελίδα στη νεότερη ιστορία της «Μαύρης Θύελλας». Κρίμα στους 1500 οπαδούς της Καλαμάτας που έκαναν την εκδρομή και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ήρθαν 500 από την Καλαμάτα και 1000 από την Αθήνα. Βγάζω το καπέλο στον αντίπαλο προπονητή, τον Γιώργο Βαζάκα. Είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής στη Γ' Εθνική. Αυτό που έγινε είναι απίστευτο, είναι τραγικό. Είναι από το 1991 η χειρότερη εμφάνιση που έχει κάνει σε σημαντικό ματς η Καλαμάτα.

Τι ήταν το 1991;

Το ματς με το Αιγάλεω όπου έπεσε το ξύλο της αρκούδας, έπαιζε ο πρώτος με τον δεύτερο πάλι για το ποιος θα ανέβει. Δεν ανεβήκαμε και τότε. Και τελικά ανεβήκαμε το 1993. Ο Ασπρόπυργος είχε τον καλύτερο προπονητή στη Γ' Εθνική και εμείς τον χειρότερο! Ο Γιάννης Χριστόπουλος πήγε να κόψει στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού το ποδόσφαιρο στον Φετφατζίδη.

Και στον Φορτούνη!

Θεωρώ ότι είναι ένα ωραίο παιδί το οποίο κάνει καλές αναλύσεις στην τηλεόραση αλλά δεν κάνει για προπονητής μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε η πορεία του είναι συνεχώς φθίνουσα. Από πού ξεκίνησε και πού έχει καταλήξει. Νομίζω ότι αυτό τώρα ήταν το τελευταίο. Έδιωξε τα ντόπια παιδιά και κατά την κρίση μου είναι και κακός γυμναστής. Έχει βγάλει πολλούς τραυματισμούς η ομάδα. Προχθές έπαιζαν παίκτες με ένεση. Έπρεπε να έχει παραιτηθεί επί τόπου μετά το 5-0. Ο δεύτερος που φταίει μετά τον προπονητή, είναι ο μερικός χρηματοδότης Αγαθοκλής Χριστόπουλος.

Έχουν κάποια συγγένεια;

Όχι, είναι συνωνυμία. Έχει γίνει η αιτία να διασπαστεί το Δ.Σ. Η ομάδα πήγε στον αγώνα-τίτλο διαλυμένη διοικητικά και αγωνιστικά. Φαινόταν πού πήγαινε το πράγμα από πριν. Σε κάθε ματς νικούσαμε με την ψυχή στο στόμα. Εγώ τα έλεγα. Κάποια στιγμή το ξέρεις ότι ο Ασπρόπυργος ήταν 9 βαθμούς πίσω μας;

Βγαίνοντας δεύτερη η ομάδα δεν έχει ελπίδες στα μπαράζ;

Με τη σωστή κατά τη γνώμη μου αναδιάρθωση του κ. Βασιλειάδη θα παίξουμε στα μπαράζ, αλλά δεν μας βλέπω καθόλου καλά. Η ομάδα πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει αυτό το σοκ του 5-0 και της απώλειας της πρώτης θέσης. Οι ομάδες του νότου που θα αντιμετωπίσει είναι «κωλοπετσωμένες». Η Καλαμάτα είναι έξω από κόλπα. Στα 2 μίνι πρωταθλήματα που θα γίνουν νότου και βορρά, με τους 8 δευτεραθλητές που θα χωριστούν σε 2 ομίλους, δεν τη βλέπω καθόλου καλά την Καλαμάτα μετά το κάζο που έπαθε. Πρέπει να προφυλάξουμε τους παίκτες, μην πέσει το ανάθεμα σε εκείνους. Δεν φταίνε αυτοί, έχουν δώσει και την ψυχή τους όλη τη χρονιά.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να μου πεις;

Φέτος για λόγους υγείας δεν ήμουν στην τηλεοπτική εκπομπή, έκανα εγχείριση θυρεοειδή. Έκανα ραδιόφωνο στο sportstonoto radio, και έχω το σάιτ μου που ξενυχτάμε για την ενημέρωση, το sportstonoto.gr το οποίο βάσει επίσημων μετρήσεων είναι το Νο1 επαρχιακό αθλητικό σάιτ. Κι έχω μια πρόταση από την Κύπρο για τηλεόραση, καθώς και πρόκειται να παίξω πάλι σε τηλεοπτικό σίριαλ εδώ, αλλά δεν μπορώ ακόμα να πω το όνομά του. Με είχαν δει στο σίριαλ «Αστέρας Ραχούλας» που έπαιξα σε 3 επεισόδια. Έκανα τον σπίκερ, έλεγα και εκτός σεναρίου πράγματα, ό,τι μου ερχόταν έλεγα!