Απαγόρευση μετακινήσεων: Ισχύει για όλους; Και για τον ΠΑΟΚ;

Σε ανέκδοτο εξελίσσεται ο νόμος περί απαγόρευσης οργανωμένων ή μεμονωμένων μετακινήσεων οπαδών. Ένας νόμος, ο οποίος ισχύει για όλους εκτός από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Απαγόρευση μετακινήσεων: Ισχύει για όλους; Και για τον ΠΑΟΚ;

Τη στιγμή, λοιπόν, που ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοινώνει απαγόρευση μετακινήσεων για οπαδούς του Παναθηναϊκού, του ΠΑΣ Γιάννινα (!), του Ηρακλή (!) και της Νίκης Βόλου (!), αφήνει -πάλι- εκτός... νομικού πλαισίου τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί ήδη εισιτήρια για το εκτός έδρας παιχνίδι της Ξάνθης.

Ενόσω λοιπόν ισχύει (;) ο νόμος περί απαγόρευσης μετακινήσεων, η διοίκηση του ΠΑΟΚ ζήτησε και πήρε για το παιχνίδι στα Πηγάδια 4.500 εισιτήρια! Το γεγονός αυτό εξόργισε τους οπαδούς της Ξάνθης, οι οποίοι κάνουν λόγο για "έξωση από το ίδιο μας το σπίτι".

Νωπές είναι δε και οι μνήμες από την... απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, επενέβη η Αστυνομία, η οποία αντί να οδηγήσει τους φίλους του ΠΑΟΚ -ως όφειλαν λόγω της απαγόρευσης- εκτός της πόλης, τους συνόδευσαν στο γήπεδο του Παναιτωλικού!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών της και της επιβλήθηκε απλά ένα πρόστιμο. Στην απολογία της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ισχυριστεί ότι στο γήπεδο του Αγρινίου οι φίλοι του ΠΑΟΚ πήγαν χωρίς διακριτικά. Άλλο θέατρο του παραλόγου.

Ενα εξίσου τραγελαφικό παράδειγμα του ισχύοντος (;) νόμου, είναι το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακό. Οι Βοιωτοί είχαν δώσει εισιτήρια στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι ξεπούλησαν. Οχι μόνο τα έδωσαν όλα, αλλά άνοιξε και δεύτερη θύρα για τις ανάγκες των οπαδών του Ολυμπιακού. Ενώ, λοιπόν, εκατοντάδες εισιτήρια είχαν βρει κατόχους και λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, είχε ανακοινωθεί απαγόρευση της μετακίνησης των φιλάθλων του Ολυμπιακού για τη Λιβαδειά!

Και το αποκορύφωμα ήρθε την Πέμπτη (28/3) με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος απαγορεύει τη μετακίνηση ακόμα και οπαδών της Νίκης Βόλου και του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά όχι του ΠΑΟΚ!

Και κάπως έτσι θα κλείσει μια ποδοσφαιρική σεζόν: σε μια χρονιά που απαγορεύονται οι μετακινήσεις -οργανωμένες ή μεμονωμένες- οι φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά θα έχουν πάει σε όλα τα γήπεδα -εκτός από Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ και "Κλ. Βικελίδης"!

Κι αυτά τα παραδείγματα αφορούν φετινά παιχνίδια. Ας μην σκαλίσουμε τα περσινά, με όσα έγιναν π.χ. στα Γιάννινα, που κανείς δεν είδε, δεν άκουσε...