Ουζουνίδης: «Έχουμε κίνητρο»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης «ανακρίθηκε» από τους δημοσιογράφους της NOVA στο πλαίσιο των καθιερωμένων δηλώσεών του πριν από τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ.

Ουζουνίδης: «Έχουμε κίνητρο»

Ενόψει του σπουδαίου ματς με τον ΠΑΟΚ (Κυριακή, 19:30) ο 50χρονος προπονητής κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ για να ενισχύσει την πρωταθλήτρια:

«Θα είναι ενδιαφέρον αγώνας από τακτικής πλευράς. Εμείς δεν έχουμε δυνατότητα για μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό. Έχουμε καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και πιστεύουμε σε αυτούς. Είμαστε καλά και έχουμε κίνητρο για τη νίκη. Αυτά μετρούν! Περιμένουμε να έρθει κι ο κόσμος να μας βοηθήσει, να σταθεί στους παίκτες. Με τον ΠΑΟΚ είναι ντέρμπι. Θέλουμε τη νίκη. Μας δίνει πολλά πράγματα μια νίκη σε ένα τέτοιο ματς. Βαθμούς, ψυχολογική διάθεση, όλα. Κι ο ΠΑΟΚ δεν αισθάνεται 100% σίγουρος για την πρώτη θέση. Άρα κι αυτοί θέλουν τη νίκη. Θα γίνει καλό ματς. Εμείς, μην ξεχνάμε, έχουμε την εκκρεμότητα με τους -3 βαθμούς. Το έχουμε ξεχάσει, αλλά τους περιμένουμε. Αν έρθουν, μπορούν να αλλάξουν πολλά στη συνέχεια».

Για την εμψυχωτική ομιλία του Δημήτρη Μελισσανίδη την Πέμπτη στα Σπάτα, ο Ουζουνίδης είπε: «Θα δείξει την Κυριακή για τα λόγια του Μελισσανίδη. Πάντα ο πρόεδρος εμψυχώνει την ομάδα. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια και για τον προπονητή είναι πιο εύκολο να φτιάξει το κλίμα της ομάδας. Οι παίκτες αντιλαμβάνονται τις συνθήκες του ντέρμπι, θεωρώ φυσιολογικό να είναι έτοιμοι».

Παράλληλα, ρωτήθηκε για τις διαδοχικές αποτυχίες της ΑΕΚ στα «μεγάλα» ματς: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και το καλοκαίρι κάναμε μεγάλη πρόκριση (Σέλτικ), δεν ήταν μεγάλο ματς εκείνο; Θέλει να σε πάει και λίγο το παιχνίδι. Όμως παίζουμε στο σπίτι μας, θέλουμε τη νίκη, είμαστε και πίσω βαθμολογικά. Θέλουμε να έχουμε ψυχολογία, ηρεμία έρχονται και τα ματς Κυπέλλου. Είναι σημαντικό παιχνίδι για όλους μας».

Αναφορικά με την παρουσία του Νέναντ Κρίστιτσιτς, δήλωσε: «Είναι σημαντικός παίκτης. Ο μοναδικός που έδωσα το "Ο.Κ." και το περασμένο καλοκαίρι και τον Ιανουάριο για να αποκτηθεί. Δεν είναι έτοιμος 100%, όμως, είμαστε τυχεροί που έχουμε συνεχή παιχνίδια, και μπορούμε να του δώσουμε χρόνο. Ιδίως στα ντέρμπι τους θέλουμε όλους τους παίκτες μας στο υψηλό επίπεδο. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή. Επίσης, έχω σχέδιο να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού μας στην πορεία, οπότε θα πάμε σε κάποια αλλαγή και σε αυτό το επίπεδο».

Τέλος, υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος χωρίς τον Πρίγιοβιτς! «Ο Πρίγιοβιτς, αν έπαιρνε την μπάλα, έκανε το ιδανικό τελείωμα. Τώρα εκεί υπάρχει άλλος παίκτης, με άλλα χαρακτηριστικά. Τώρα ο ΠΑΟΚ, όμως, μου αρέσει περισσότερο. Είναι γρήγορος, πιέζει περισσότερο, έχει κερδίσει σε άλλα πράγματα. Ο Άκπομ δεν έχει την ίδια ικανότητα με τον Πρίγιοβιτς, όμως, ως ομάδα είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ. Γενικώς, ο ΠΑΟΚ είναι καλός, όμως, εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε στο ντέρμπι!»

Δηλώσεις στην κάμερα της NOVA έκανε και ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος. Το περιμένουμε όλοι. Έχει ιδιαιτερότητες το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε ότι η εικόνα μας στα τελευταία ματς δεν ήταν τυχαία και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να δείξουμε στους εαυτούς μας ότι φέτος τους αδικήσαμε. Μία νίκη θα μας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Μας έχει πειράξει το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε κερδίσει ένα ντέρμπι. Έχουμε τους παίκτες να βγουν μπροστά. Το θέλουμε πάρα πολύ. Αν κερδίσεις ένα ντέρμπι αλλάζει όλη η ψυχολογία της ομάδας».

Αναφέρθηκε παράλληλα και στις αποδοκιμασίες σε βάρος του Βίκτορα Κλωναρίδη, τον οποίο είχε στηρίξει και πέρσι σε αντίστοιχη περίσταση: «Μου έκαναν πολύ κακή εντύπωση. Ο Κλωναρίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά και όποτε μπαίνει μέσα βοηθάει πολύ την ομάδα. Μας έχει βοηθήσει πολύ. Επίσης είναι ένα παιδί που ποτέ δεν έχει κακή συμπεριφορά. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στον παίκτη που φορά τη φανέλα της ομάδας του. Το δύσκολο είναι η στήριξη όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν παίζει καλά. Όλοι έχουν κακές μέρες στη δουλειά τους. Ο Κλωναρίδης έχει δείξει τι μπορεί να κάνει. Ελπίζω ότι από το ματς της Κυριακής αυτό θα αλλάξει».