Ο Νικοπολίδης στο «Match for Solidarity» που διοργανώνουν UEFA και ΟΗΕ

Αρχηγοί στις δύο ομάδες θα είναι ο Λουίς Φίγκο και ο Ροναλντίνιο, ενώ προπονητές ο Κάρλο Αντσελότι και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Νικοπολίδης στο «Match for Solidarity» που διοργανώνουν UEFA και ΟΗΕ

Ο προπονητής της U-21, Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι ανάμεσα στους αστέρες που θα αγωνιστούν στις 21 Απριλίου στη Γενέυη, στον αγώνα «Match for Solidarity», που διοργανώνουν από κοινού η UEFA και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.


Όπως είναι ήδη γνωστό «ελληνικό χρώμα» θα υπάρξει και από την συμμετοχή του Ερίκ Αμπιντάλ, που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό στην Super League και του συμβούλου Στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ.

Αρχηγοί στις δύο ομάδες θα είναι ο Λουίς Φίγκο και ο Ροναλντίνιο, ενώ προπονητές ο Κάρλο Αντσελότι και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ και τον αγώνα θα διευθύνει ο Πιερλουίτζι Κολίνα.

Η UEFA ανακοίνωσε εκείνους που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους: Ερίκ Αμπιντάλ, Καφού, Ντέκο, Ντίντα, Γιούρι Τζορκαέφ, Φρέι, Λουίς Γκαρσία, Νούνο Γκόμες, Κρίστιαν Καρέμπε, Φερνάντο Ιέρο, Ρόμπέρ Πιρές, Αντρέα Πίρλο, Σάσιτς, Ντέγιαν Στάνκοβιτς και Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Οι πλήρεις συνθέσεις των δύο ομάδων θα ανακοινωθούν περίπου μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του αγώνα. Τα έσοδα από αυτή την εκδήλωση, καθώς και από το φιλανθρωπικό δείπνο, θα δοθούν στο Ίδρυμα της UEFA για τα παιδιά «UEFA Foundation for Children».

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών σχεδίων που θα βοηθήσουν τα παιδιά με αναπηρίες τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα έργα θα επιλεγούν από επιτροπή της UEFA και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Ο τοπικός δικαιούχος για το τρέχον έτος θα είναι ο Autisme Geneve, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Γενεύη το 2007 με πρωτοβουλία γονέων των οποίων τα παιδιά ζουν με διαταραχές αυτισμού.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ