Καραβίτης: "Πρόεδρε, άλλαξε και τα πλακάκια στο Ρέντη”!

Αλήθειες από τον Πέτρο Καραβίτη για τον Ολυμπιακό αλλά και τους εχθρούς του! Ένας μεγάλος παίκτης που αν και έπαιζε σε πίσω θέσεις, είχε βγει μέχρι και πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού σε μια σεζόν

Καραβίτης: "Πρόεδρε, άλλαξε και τα πλακάκια στο Ρέντη”!

Συνέντευξη στο ΦΩΣ και στον Θέμη Σινάνογλου παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πέτρος Καραβίτης, για τον Ολυμπιακό, τον Μαρινάκη αλλά και τα παλιά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου:

“Ο Ηλίας Υφαντή με ανέδειξε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Στα 18 μου με ανέβασε στην πρώτη ομάδα ο Πετρόπουλος. Και έπαιξα στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το 1971, που νικήσαμε και πήραμε το Κύπελλο”.

“Ξεκίνησα έξω αριστερά και έπαιξα όλες τις θέσεις! Την καλύτερή μου μπάλα θεωρώ ότι την έπαιξα όταν με γύρισε ο Τόζα Βεσελίνοβιτς λίμπερο! Ενώ έπαιξα σε πίσω θέσεις, είμαι ο 16ος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού! Μέχρι και πρώτος σκόρερ είχα βγει του Ολυμπιακού τη σεζόν 1978-1979! Ενώ έπαιζα λίμπερο”!

“Θα σου πω για τον Γουλανδρή ένα περιστατικό που τα λέει όλα. Μια μέρα ήμασταν με την ομάδα στο ξενοδοχείο στο Κεφαλάρι. Κατεβαίνουμε στο σαλόνι και βλέπουμε τον Γουλανδρή. Του λέω “καλημέρα πρόεδρε”, μου λέει με τη μπάσα φωνή του “έλα εδώ Πετράν”. Και βγάζει τρία χιλιάρικα και μου δίνει που ήταν μεγάλο ποσό για την εποχή. Του λέω “γιατί πρόεδρε”; Και τι μου απαντάει: “Μου άρεσαν οι δηλώσεις που έκανες”! Διότι και τότε είχαμε κυνήγι από τη διαιτησία. Ο “Άγιος Γουλανδρής”. Για όλους μας ήταν “Άγιος” ο Γουλανδρής”.

“Μέντοράς μου ήταν ο Νίκος Γιούτσος. Όμως κορυφαίο συμπαίκτη θεωρώ τον Γιώργο Δεληκάρη, ήταν ένα τεράστιο ταλέντο”.

“Πέρα από το κυνήγι που έγινε εναντίον μας φέτος, έγιναν και πολλά λάθη στην ομάδα. Πρώτα απ' όλα στις μεταγραφές. Ενώ λεφτά δόθηκαν, δεν βγήκαν οι περισσότερες μεταγραφές. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Αυτοί που έκαναν τις μεταγραφές φέτος, θα κάνουν και τις επόμενες; Τμήμα σκάουτινγκ υπάρχει; Ποιος ενέκρινε αυτές τις μεταγραφές; Οι άλλες ομάδες έδωσαν λιγότερα λεφτά από τον Ολυμπιακό και πήραν παίκτες που τους βγήκανε”.

“Επίσης οι προπονητές δεν μάς βγήκαν. Ο Ολυμπιακός μένει από καύσιμα από κάποιο σημείο και μετά. Το βλέπουμε όλοι όσοι έχουμε παίξει σε τέτοιο επίπεδο: Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ήταν πιο φρέσκες ομάδες στο κρίσιμο σημείο”.

“Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιαχτεί ξανά και να πάρει το επόμενο πρωτάθλημα. Εγώ πιστεύω ότι από αυτή τη σεζόν κιόλας ο Μαρινάκης θα απομακρύνει από δίπλα του όσους έκαναν λάθη. Και πρέπει να έχουμε περισσότερο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Είδαμε τι πρωτάθλημα έκαναν φέτος ο Γιαννιώτης και ο Ρισβάνης, παίκτες δικοί μας! Οι δε ξένοι που παίρνουμε πρέπει να έχουν και σωστό χαρακτήρα όπως ο Προτό. Δεν έχουμε άντερα φέτος, δεν έχουμε τον τσαμπουκά που έχει η ΑΕΚ- και αυτό είναι ντροπή να μην έχει ο Ολυμπιακός τσαμπουκά”.

“Ο Μιραλάς χρειάζεται χρόνο. Είναι μεγάλος παίκτης αλλά του λείπουν παιχνίδια και αυτό φαίνεται. Βιαστικά μπήκε και αυτός στην ομάδα τον Γενάρη. Ήθελε προσοχή πολύ”.

“Σε ποιες θέσεις θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός; Σχεδόν παντού! Την αλήθεια να λέμε”.

(Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε αναλυτικά στο ΦΩΣ της 21/2/2018)