Ο Ζάχοβιτς για Σπόραρ και Κάτανετς

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς μίλησε για το ραντεβού της Σλοβενίας με τη Σερβία και αναφέρθηκε στον επιθετικό του Παναθηναϊκού, τον Σπόραρ.

Ο Ζάχοβιτς για Σπόραρ και Κάτανετς

Συνέντευξη στη Mozzart παραχώρησε ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Άντραζ Σπόραρ.

Παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή το παιχνίδι της Σερβίας με τη Σλοβενία στο Euro της Γερμανίας και σε ερώτηση αν οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου είναι οι Όμπλακ και Σέσκο απάντησε:

«Και ο Άντραζ Σπόραρ; Είναι εξαιρετικός ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο Μπιγιόλ της Ουντινέζε, ο οποίος πλησιάζει στο φινάλε της δεύτερης σεζόν του στην Ουντινέζε, ο νεαρός Ελσνίκ της Ολίμπια Λιουμπλιάνας είναι υπέροχος στον χώρο του κέντρου. Έχουμε και τον Ζάιτς από τη Φενέρμπαχτσε, ο οποίος είναι καλός, αλλά δεν παίρνει ευκαιρίες».

Για τον τρόπο που θα πρέπει να αναχαιτίσει τους Σέρβους η Σλοβενία: «Θα πρέπει να έχεις σφιχτή ζώνη άμυνας και όταν να παίξεις ένας εναντίον ενός. Για παράδειγμα αν αφήσεις τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο ένας εναντίον ενός, θα περνάει όποτε θέλει. Και ο Τάντιτς το ίδιο».

Για το 3-3 των δύο ομάδων το 2000, στο οποίο η Σλοβενία είχε προηγηθεί 3-0: «Εντάξει ήταν η πρώτη μας μεγάλη διοργάνωση ως Σλοβενία. Μείναμε ικανοποιημένοι. Όταν προηγηθήκαμε με 3-0 δεν σκέφτηκα ότι “τους πατάμε” και τελικά δεν νικήσαμε. Όταν νικάς 3-0 νομίζεις ότι όλα είναι καλά. Η ουσία ήταν στις αλλαγές. Ο Μποσκόβ ήταν… εύστοχος, ο δικός μας προπονητής (σ.σ. Σρέτσκο Κάτανετς). Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπρεπε να περάσουν 24 χρόνια για την επόμενη παρουσία μας στο Euro».