Ολυμπιακός: Το μπάτζετ 100.000.000€ και τα εύσημα από τη Μπάγερν για την Κ19

Η Κ19 του Ολυμπιακού άφησε άφωνη την Ευρώπη με την επιτυχία της κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Τι έλεγαν οι Βαυαροί για την ομάδα του Συλαϊδόπουλου και το ασύλληπτο μέγεθος της επιτυχίας.

Ολυμπιακός: Το μπάτζετ 100.000.000€ και τα εύσημα από τη Μπάγερν για την Κ19

Ίσως ακόμα να μην έχει αντιληφθεί πολύς κόσμος το μέγεθος της επιτυχίας της Κ19 του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν την αντίστοιχη ομάδα της Μπάγερν Μόναχου και προκρίθηκαν στο Final 4 του Youth League.

Η επιτυχία των Πειραιωτών είναι ασύλληπτη εάν λάβουμε υπόψη μας τον αντίπαλο και το μέγεθος του. Το προπονητικό κέντρο της Μπάγερν είναι μία μικρή πολιτεία αποκλειστικά για τα τμήματα υποδομής. Περιλαμβάνει οχτώ γήπεδα ποδοσφαίρου και εκτός από την ακαδημία της φιλοξενείται εκεί και η γυναικεία ομάδα των Βαυαρών.

Το μέγεθος είναι τεράστιο και δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τα ελληνικά δεδομένα. Το μπάτζετ της Ακαδημίας της Μπάγερν Μονάχου ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Για να καταλάβουμε τη διαφορά η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού κοστίζει 110 εκατ. ευρώ.

Για τον Κροάτη τον Νόβοσιτς οι Βαυαροί είχαν πληρώσει 4,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν και πρόκειται για ένα παιδί που έχει κάνει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Μπάγερν. Από δύο εκατ. ευρώ έχει δώσει η Μπάγερν για να πάρει τον Φερνάντες και τον Γένσεν. Πρόκειται για ποσά που ένα ελληνικό κλαμπ τα ξοδεύει με τρομερή δυσκολία για μεταγραφές της πρώτης του ομάδας.

Η Κ19 του Ολυμπιακού αντιμετώπισε ένα θηρίο και κατάφερε όχι να το κοιτάξει στα μάτια, αλλά να το αποκλείσει. Και οι Γερμανοί έμειναν άφωνοι με την επιτυχία της ομάδας Νέων των Πειραιωτών. Για τους «ερυθρόλευκους» είναι παράσημο και τα λόγια που άκουσαν από υψηλόβαθμα στελέχη της Μπάγερν.

«Από τη στιγμή που μας αποκλείσατε θα πάρετε και το τρόπαιο. Αξίζετε, άλλωστε να το πάρετε. Έχετε πολύ καλή ομάδα», έλεγαν οι Γερμανοί στους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τους μοίραζαν συγχαρητήρια για την επιτυχία του συγκροτήματος του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.