Παντελίδης: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα αντιδράσει»

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων σε Europa League και Conference League.

Παντελίδης: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα αντιδράσει»

Ο Σάββας Παντελίδης, μίλησε στον bwin ΣΠΟΡ FM 94,6 για την αποψινή μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα δεδομένα για τις τέσσερις ομάδες και τις πιθανότητες τους να βρίσκονται και τη νέα χρονιά στα playoffs του Europa Conference League.

Για τον ΠΑΟΚ και την πορεία τους έως τώρα: «Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός και χωρίς σκαμπανεβάσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τον περιμένω και σήμερα να δείξει την ίδια σοβαρότητα, παίρνοντας τη νίκη που θα δώσει βαθμούς στην Ελλάδα. Μου αρέσει που η φετινή του ομάδα έχει ισορροπία και είναι ώριμη».

Για τον Παναθηναϊκό και το ματς με τη Μακάμπι: «Έχει μεγάλο προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, στη Λεωφόρο είναι πιο ενθουσιώδεις και η διακοπή βοήθησε για να έχει πιο φρέσκους τους παίκτες του και να είναι στην καλύτερή τους κατάσταση. Θα είναι μια καλή μέρα, τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνος τους για τον Ιωαννίδη, συμμετέχει σε πολλά σημεία του παιχνιδιού και αυτή είναι η πραγματικότητα. Φέτος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει περισσότερες επιλογές, οι παίκτες που φέρνει από τον πάγκο αλλάζουν πράγματα, η ομάδα είναι συμπαγής και αυτό βγάζει περισσότερη σιγουριά συνολικά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά τους Αράο και Πέρεθ, ο πρώτος είναι πιο aggressive και γρήγορος, ενώ ο Ισπανός μπορεί να του ακουμπήσεις περισσότερο την μπάλα, είναι πιο ποιοτικός και συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι σε επίπεδο ανάπτυξης».

Για την ΑΕΚ και την αναμέτρηση με τον Άγιαξ: «Είναι δεδομένο πως έχει δύσκολο έργο, όμως, μετά το Μπράιτον αυτή η ομάδα είναι ικανή για όλα. Ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ βασίζεται στην ένταση, ο ρυθμός της είναι γρήγορος και αυτή είναι η βάση του παιχνιδιού της. Περιμένω ένα ανοικτό ματς και από τις δυο ομάδες.

Η κατάσταση με τους τραυματισμούς φέτος είναι δύσκολη, σε σχέση με την περσινή σεζόν η ΑΕΚ έχει κάνει μικρότερη προετοιμασία και έχει λιγότερο χρόνο να δουλέψει, ενώ τα παιχνίδια είναι περισσότερα, σχεδόν τα διπλάσια, κάτι που ελλοχεύει τραυματισμούς. Ο Λιβάι Γκαρσία εκτός του ότι βοηθάει στο επιθετικό κομμάτι, πιέζει πάρα πολύ σε φάση άμυνας και βοηθάει έτσι όπως κινείται στο γήπεδο να κλέβουν την μπάλα και οι παίκτες στη μεσαία γραμμή. Λείπει φέτος από την ομάδα του και όποτε αγωνίζεται δείχνει πόσο πολύ τη βοηθάει».

Για τον Ολυμπιακό και την έλευση Καρβαλιάλ: «Αυτά που μπορεί να βελτιώσει μέσα σε μια εβδομάδα είναι λίγα, εκτός βέβαια και αν αλλάξει σχηματισμό. Μπορεί να ωστόσο να βελτιώσει την ψυχολογία, να ανεβάσει την ένταση από τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν και αυτοί να παρασύρουν τους υπόλοιπους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα αντιδράσει, θα συνέλθει αγωνιστικά».