Μπαλτάκος: «Έχει συμβόλαιο και για του χρόνου ο Μπένετ»

Ο Τάκης Μπαλτάκος ασχολείται με τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά αναφέρθηκε και στη διαιτησία. 

Μπαλτάκος: «Έχει συμβόλαιο και για του χρόνου ο Μπένετ»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το θέμα της διαιτησίας.

Για την υπόθεση των Πολωνών διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης και την αντικατάστασή τους ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη στο τι συνέβη. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αφορά την ΚΕΔ. Η ΚΕΔ υπάγεται διοικητικά στην ΕΠΟ, δηλαδή πληρώνουμε τους μισθούς τους, τους εξυπηρετούμε διοικητικά, αλλά, όπως λέει το καταστατικό και η Ολιστική Μελέτη, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία. Δεν ζητούν την έγκρισή μας για τίποτα. Απλά μας λένε «αυτός είναι, πάρτε τον». Για το θέμα με τους Πολωνούς ενημερώθηκα από δημοσιεύματα γύρω στις 12-1 το μεσημέρι. Είναι μύθος αυτό, που λένε διάφοροι παράγοντες. Δεν ανακατεύομαι καθόλου! Αν θέλουν κάτι να ενημερώσουν από την ΚΕΔ, το κάνουν, αλλά δεν έχουν καμία υποχρέωση».

Αναφορικά με τον Στιβ Μπένετ και το αν θα παραμείνει στη θέση του αρχιδιαιτητή και του χρόνου: «Ο Μπένετ έχει διετές συμβόλαιο. Η Ελλάδα, πρέπει να πω εδώ, έχει βγει από την επιτήρηση της UEFA από τον Σεπτέμβριο. Δεν έχει καμία υποχρέωση η ΕΠΟ να συμβουλεύεται και να ρωτάει την UEFA, εκτός αν πάμε οικειοθελώς. Οπότε, το θέμα του Μπένετ, εξαρτάται από τι θα προτείνει-εισηγηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ και τι θα αποφασίσει η Εκτελεστική. Ξαναλέω, ο Μπένετ έχει διετές συμβόλαιο. Αν φύγει, θα πρέπει να πληρώνουμε έναν χρόνο δύο διαιτητές: Τον νυν αρχιδιαιτητή και τον πρώην, το οποίο μου φαίνεται… εξτρίμ»!