Σημαίνει πολλά, αλλά και… τίποτα!

Λένε πολλοί πως ουσιαστικά η Super League ξεκινά σήμερα με τα πλέι οφ. Δεν έχουν πολύ άδικο αν δει κανείς τη βαθμολογία, όπου οι διαφορές των ομάδων είναι πολύ μικρές και σχεδόν καμία δεν έχει εξασφαλίσει τον τίτλο.

Σημαίνει πολλά, αλλά και… τίποτα!

Ο ΠΑΟΚ προφανώς έχει μείνει πολύ πίσω, αλλά Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ασφαλώς έχουν ένα προβάδισμα έναντι των άλλων, αλλά σε μια διαδρομή δέκα αγωνιστικών μπορεί κανείς να νιώθει σίγουρος; Όχι βέβαια!

Για τον λόγο αυτόν, τουλάχιστον οι πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ είναι πολύ κρίσιμες. Ειδικότερα το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό θα κρίνει πολλά για το πώς θα πορευθούν οι δύο προπορευόμενες στη βαθμολογία ομάδες. Με νίκη της ΑΕΚ τα πράγματα περιπλέκονται πάρα πολύ, αφού η «Ένωση» θα πάρει ξανά προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός, που έχει πάρει… φόρα και έχει επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου, μόνο αν… αυτοκτονήσει δεν θα φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Μαγνησία και θα περιμένει τις απώλειες βαθμών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από εκεί και πέρα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης εκείνος που ασφαλώς «καίγεται» βαθμολογικά είναι ο ΠΑΟΚ, που χρειάζεται το τρίποντο προκειμένου να κρατήσει την επαφή του με τους πρωτοπόρους.

Ασφαλώς τίποτε δεν κρίνεται, ούτε τελειώνει από την πρώτη αγωνιστική, αλλά θα έχουμε και τις πρώτες… δημοσκοπήσεις για την «παράσταση νίκης». Σημασία λοιπόν έχει το πρώτο βήμα, διότι και ο Νιλ Άρμστρονγκ για να φτάσει στη Σελήνη έκανε το πρώτο βήμα… βγαίνοντας από το σπίτι του!

Στα πλέι άουτ που ξεκίνησαν χθες η Λαμία έκανε σημαντικό βήμα για να μπορέσει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη κερδίζοντας 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πλέον με το αποτέλεσμα αυτό η «μάχη» της παραμονής αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον και φαίνεται πως τα βλέμματα θα στρέφονται όχι μόνο στο ρετιρέ αλλά και στο… ισόγειο. Άλλωστε και ο Λεβαδειακός με τον βαθμό που «τσίμπησε» από τον ΟΦΗ έχει δικαίωμα να ελπίζει.

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος ξεκίνησαν με νίκες τα πλέι άουτ βάζοντας σοβαρή υποθήκη για την παραμονή τους μια… ώρα αρχύτερα. Αντίθετα ο Ιωνικός που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο Περιστέρι εξακολουθεί να… βράζει στο ζουμί του, ενώ ο Παναιτωλικός παρά την ήττα του είναι σε… άνετη βαθμολογική θέση και θα ψάξει στα επόμενα ματς να «σφραγίσει» την παραμονή του.

Και φυσικά έχει ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην Basket League. Αρκετά νωρίς μέσα στην ημέρα, μια και το τζάμπολ θα γίνει στις 15.45 επειδή ο ΕΣΑΚΕ αδυνατεί να προστατεύσει το προϊόν του και η ΕΡΤ αδιαφορεί ακόμα και για το… φιλέτο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχει πληρώσει.

Και στο σημερινό ντέρμπι λοιπόν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο αγώνας διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» είναι εκείνοι που θα ξεκινήσουν την αναμέτρηση αρκετά μέτρα πιο μπροστά από τον αντίπαλό τους. Είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, έχουν αυτοπεποίθηση και κυρίως γνωρίζουν πώς να επιβάλλουν το παιχνίδι τους απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει μεν κάποια βήματα μπροστά με τον Χρήστο Σερέλη, αλλά ουδείς γνωρίζει εάν αυτά είναι αρκετά για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί κόντρα σε μια ομάδα με σούπερ ανεπτυγμένους αυτοματισμούς.

Το σερί των νικών του Ολυμπιακού επί του «αιωνίου» αντιπάλου του είναι ήδη στο 11-0 και η ψυχολογική υπεροχή των Πειραιωτών είναι καταλυτική για το ποιος έχει την πνευματική ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της αναμέτρησης.

Μιλάμε όμως για ένα ντέρμπι στο οποίο επικρατούν πάντα ειδικές συνθήκες και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτε…