Ολυμπιακός - Σάντος: Όταν ο Πολυχρονίου σταμάτησε τον Πελέ (vid)

Ο Κώστας Πολυχρονίου είχε εξιστορήσει τη θρυλική νίκη του Ολυμπιακού (2-1) επί της Σάντος του Πελέ, αλλά και τον τρόπο που σταμάτησε τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ. 

Ολυμπιακός - Σάντος: Όταν ο Πολυχρονίου σταμάτησε τον Πελέ (vid)

Στις 4 Ιουλίου του 1961, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη σπουδαία Σάντος του τρομερού Πελέ. Η ομάδα από τη Βραζιλία ήταν αήττητη, ενώ είχε για μεγάλο της αστέρι τον τρομερό Πελέ, ο οποίος είχε ήδη οδηγήσει τη χώρα του στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1958.

Το καλοκαίρι του 1961, τα μέλη της Σάντος κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι και έρχονται στην Ευρώπη για μια σειρά φιλικών αγώνων. Κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ούτε στην Ελβετία, ούτε στην Γαλλία, ούτε η Μπενφίκα του Εουσέμπιο, ούτε η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους του Ομάρ Σίβορι, ούτε η μεγάλη Ίντερ του Ελένιο Ερέρα. Δεν έχασε από καμία! Βασιλεία, Βόλφσμπουργκ, Αντβέρπ, Ρασίνγκ Παρί (δύο φορές), Λιόν, Εθνική Ισραήλ, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, Καρλσρούη!

Η Σάντος έρχεται και στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση και κερδίζουν τη Σάντος με 2-1. Έχοντας για σκόρερ τους Ποσειδώνα (10') και Σουρούνη (43'). Οι Βραζιλιάνοι μείωσαν (50') με τον Ζίτο, αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Κώστας Πολυχρονίου. Ο δυναμικός στόπερ του Ολυμπιακού «εξαφάνισε» τον Πελέ. Στο βίντεο εξηγεί τον τρόπο που τα κατάφερε.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι με τους: Θεοδωρίδη, Καμπόλη, Στεφανάκο, Πολυχρονίου, Σημαντήρη, Κοτρίδη (54' Σπετσέρης), Γκαβέτσο, Παπάδογλου, Μπέμπη (2' Σουρούνης), Σιδέρη και Ποσειδώνα.