Χολέμπας: «Ο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ, πεταμένα λεφτά ο Μπονγκ»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Χοσέ Χολέμπας, στο κανάλι Gate 7 International στο YouTube, όπου μίλησε για Βαλβέρδε, Μπονγκ, Λίνεν, Τζολάκη και Φουστέρ!

Χολέμπας: «Ο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ, πεταμένα λεφτά ο Μπονγκ»

Ο Χοσέ Χολέμπας αποκάλυψε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Gate 7 International στο YouTube, πως ο Έβαλντ Λίνεν ήταν αυτός που τον έφερε στον Ολυμπιακό, ξεκαθαρίζοντας ότι του χρωστάει πολλά.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας διεθνής αμυντικός χαρακτήρισε τον Ερνέστο Βλαβέρδε τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ και επόμενο τον Φερνάντο Σάντος, ενώ σε μια ενδεχομένως σκληρή τοποθέτηση χαρακτήρισε τον Γκαετάν Μπονγκ, πεταμένα λεφτά για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά είπε:

«Πάντα ήμουν παίκτης ομάδας. Δεν κοιτούσα μόνο τον εαυτό μου, δηλαδή αυτό που κάνουν οι περισσότεροι στο χορτάρι. Δεν μου αρέσει αυτό και γι’αυτό μερικές φορές τσακωνόμουνα... τέλος πάντων...είμαι ευθύς τύπος και μερικές φορές μου έχει δημιουργήσει μπελάδες».

Για τους Βαλβέρδε και Σάντος:

«Έμαθα πάρα πολλά με τον Βαλβέρδε και το επιτελείο του. Υπέροχος προπονητής. Έμαθα πράγματα που έχουν να κάνουν με το αθλητικό κομμάτι αλλά περισσότερο με βελτίωσε πολύ στο τακτικό κομμάτι. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου και ο επόμενος είναι ο Φερνάντο Σάντος. Πάρα πολύ καλός προπονητής».

Για τον Λίνεν και τον ερχομό του στον Ολυμπιακό:

«Του χρωστάω πολλά του Λίνεν. Είχα προτάσεις τότε από ομάδες τις Μπουντεσλίγκα. Ο Λίνεν ήθελε να με πάρει μαζί του στον Ολυμπιακό. Εγώ τότε υπέγραφα με τον παλιό Πρόεδρο οχι τον τωρινό. Ο Μαρινάκης δεν πρέπει να με ήξερε καν. Νομίζω ότι όταν έγινε η αλλαγή του προέδρου, ήταν η αρχή του τέλους για τον Λίνεν. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή και ήρθε με την ήττα στο Τελ Αβίβ. Περίεργο παιχνίδι. Ήταν μια περίεργη χρονιά για μένα αλλά εντάξει, έλεγα στον εαυτό μου ότι είναι απλά ένας προπονητής. Οι προπονητές έρχονται και φεύγουν. Έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Έλεγα, εξαρτάται από εμένα τι θα κάνω εδώ».

Για τους Μίτσελ και Μπονγκ:

«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή πορεία με τον Μίτσελ. Είναι επίσης καλός προπονητής. Προσπαθεί να μιλήσει στην ομάδα. Όταν ήρθε τότε, ήταν μια περίεργη σεζόν για εμένα. Ήθελα να φύγω, ο σύλλογος δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω και μετά έφεραν έναν νέο παίχτη, τον Μπόνγκ και μετά ο σύλλογος ήθελε να φύγω και τους είπα, όχι, τώρα δεν φεύγω. Μου κάνατε την ζωή μου δύσκολη για το θέμα της μεταγραφής, τώρα θα μείνω και θα σας δείξω ότι ξοδέψατε χρήματα για αυτόν τον τύπο (τον Μπόνγκ) για το τίποτα. Πεταμένα λεφτά».

Για τους αγώνες με Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ:

«Όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι. Το λέω συνέχεια, αν το νιώθεις πραγματικά και δεν φοβάσαι κανέναν, μπορείς να κερδίσεις. Μερικές φορές δεν πηγαίνουν τα πράγματα όπως τα θες αλλά τουλάχιστον τα δίνεις όλα και προσπάθησες. Μπήκαμε στο (πρώτο) παιχνίδι χωρίς φόβο και κερδίσαμε 2-0 αλλά νομίζω μερικοί παίκτες δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν στο δεύτερο παιχνίδι και χάσαμε 3-0. Ύστερα από αυτήν την ήττα δεν μπορούσε κανείς να μου μιλήσει για μια βδομάδα. Ήμουν πολύ λυπημένος.

Στο φάουλ του Φαν Πέρσι δεν ξέρω τί έκανε ο Ρομπέρτο. Ήταν στην γωνία του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όλοι το ξέρουν. Δεν τον κατηγορώ που χάσαμε το παιχνίδι αλλά σε εκείνη την φάση άλλαξαν οι ισορροπίες. Μερικοί φοβήθηκαν και προσπαθούσα να τους αφυπνίσω αλλά δεν πέτυχε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές σε πάει. Άλλες όχι».

Για το αν μπορεί ο Μίτσελ να ξαναφέρει επιτυχίες στον Ολυμπιακό:

«Όλοι πιστεύουν ότι όλα εξαρτούνται από τον προπονητή. Έχουν ευθύνη οι παίκτες. Αν αυτοί δεν θέλουν, δεν θέλουν. Δεν μπορείς να το αλλάξεις, είναι αδύνατον...».

Πιο υποτιμημένος συμπαίκτης που είχες στον Ολυμπιακό:

«Στο πιο πρόσφατο πέρασμά μου από την ομάδα, ο νεαρός τερματοφύλακας. Ο Τζολάκης. Στην πρώτη μου θητεία, ο Φουστερ. Δεν μιλούσαν πολύ για εκείνον αλλά ήταν φοβερός μαχητής. Έπαιζε για την ομάδα και δεν φοβόταν να βάλει τα πόδια του στην φωτιά».