O κρυφός ρόλος του Ποντένσε

Πως αλλιώς μπορεί ο Ντανιέλ Ποντένσε να βοηθήσει, αν χρειαστεί, τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης. 

O κρυφός ρόλος του Ποντένσε

Μια απορία που υπάρχει σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για το Γιουρόπα Λιγκ είναι η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να έχει σε αυτήν μόνο δύο σέντερ φορ, τον Μιγκέλ Γκερέρο και τον Αχμέντ Χασάν.

Θα περίμενε κανείς, μετά την αποχώρηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ για την Νότιγχαμ, πως θα ήταν στη λίστα ως τρίτος κυνηγός ο Δημήτρης Μάνος, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ειδικά, μάλιστα, με τον τραυματισμό που έχει ο Αιγύπτιος στράικερ και την αμφιβολία σχετικά με την απόλυτη ετοιμότητά του για την πρώτη αναμέτρηση του ομίλου με την Μπέτις, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να έχει κλασικό στράικερ μόνο τον Γκερέρο σε αυτό το παιχνίδι.

Τη λύση την δίνει ο Ντανιέλ Ποντένσε! Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά ότι ο Πορτογάλος έχει τη δυνατότητα να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει το ύψος που χρειάζεται ένας κλασικός προωθημένος. Ο Ποντένσε σε όλη την περσινή περίοδο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν αγωνιζόταν στα άκρα, αλλά έπαιζε δεύτερος σέντερ φορ! Είχε υποστηρικτικό ρόλο, αλλά ουσιαστικά η θέση του ήταν αυτή. Κυνηγός και όχι winger. Από αυτή τη θέση έκανε τις 8 ασίστ στο περσινό πορτογαλικό πρωτάθλημα και στις άλλες εγχώριες διοργανώσεις που συμμετείχε η Σπόρτινγκ.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός διαθέτει μια εξτρά λύση εφόσον χρειαστεί για τη συγκεκριμένη θέση. Η μάχη φυσικά στα ευρωπαϊκά ματς θα είναι ανάμεσα σε Γκερέρο και Χασάν με φαβορί αυτή τη στιγμή τον Ισπανό που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, σκοράροντας τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την ορμητική είσοδό του με τα σερί γκολ στα φιλικά προετοιμασίας.

Ο Χασάν μόλις ξεπεράσει τον τραυματισμό του θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη θέση, ενώ εάν χρειαστεί σε κάποια παιχνίδια μπορεί να δούμε και τους δύο μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ποντένσε θα είναι η τρίτη λύση για την Ευρώπη και ο Μάνος αναμένεται να έχει χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έστω ως εναλλακτική επιλογή, αλλά σίγουρα θα είναι ενδεκαδάτος στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου.