Παράταση στο θέμα του Μητρώου, επιστολή FIFA/UEFA σε Αυγενάκη

Δεκτό έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης το αίτημα  από FIFA και UEFΑ ώστε να δοθεί παράταση στο θέμα της εγγραφής σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ. Τι ανέφερε ο υφυπουργός και η ΕΠΟ

Παράταση στο θέμα του Μητρώου, επιστολή FIFA/UEFA σε Αυγενάκη

Την παραμονή της λήξης της προθεσμίας για την εγγραφή αθλητικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ και με τον κίνδυνο κυρώσεων, θέμα σοβαρής διαφωνίας Κυβέρνησης-ΕΠΟ, η FIFA και η UEFA ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να δοθεί παράταση και να γίνει νέος κύκλος συζητήσεων ανάμεσα σε όλες τις πλευρές. Προφανώς δεν ισχύει η προγραμματισμένη νέα συνάντηση των δύο πλευρών για την Τετάρτη 17/8

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο Υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε άμεσα σε FIFA και UEFA τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επαναλαμβανόμενα επιδοκιμάζετε και αναγνωρίζετε πλήρως την αναγκαιότητα διασφάλισης ελάχιστων προτύπων καλής διακυβέρνησης στο ποδόσφαιρο και σε όλα τα αθλήματα, καθώς και τις ρυθμίσεις της ελληνικής Κυβέρνησης, θεσπίζοντας εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια αναγνώρισης των αθλητικών φορέων, προκειμένου να διέπει η νομιμότητα και η διαφάνεια το αθλητικό τοπίο της χώρας μας. Αποδεχόμαστε με χαρά την πρότασή σας για συνάντηση και κοινή ομάδα εργασίας και σας περιμένουμε, το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία για την εγγραφή όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο. Σε αναμονή της άφιξής σας, θα δώσουμε παράταση στην προθεσμία της 17ης Αυγούστου 2022, ως καταληκτικής ημερομηνίας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των αθλητικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021».

Από την πλευρά της ΕΠΟ η είδηση παρουσιάστηκε ως εξής:

Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιηθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της.