Πέτρος Καραβίτης: «Γουστάρουμε που είδαμε ξανά παθιασμένο Ολυμπιακό»

Διαβάστε τη συνέντευξη του Πέτρου Καραβίτη στον Θέμη Σινάνογλου.

Πέτρος Καραβίτης: «Γουστάρουμε που είδαμε ξανά παθιασμένο Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Πέρσι, για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια (και έχει σημασία αυτό, δεν ήταν φίλος μου δηλαδή) έβγαλα τον Πέτρο Καραβίτη πριν την τελική αγωνιστική διάλυση του Ολυμπιακού, και είπε σκληρά λόγια που ενόχλησαν έναν άλλο βετεράνο «βασιλικότερο του βασιλέως». Όπως υπάρχουν δημοσιογράφοι βασιλικότεροι του βασιλέως, υπάρχουν και βετεράνοι βασιλικότεροι του βασιλέως.

Και επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό, ο άλλος βετεράνος έπαιρνε τηλέφωνο κάποιους παλιούς παίκτες να σταματήσουν τις δηλώσεις και έλεγε διάφορα που πιστεύουμε ότι τα έχει μετανιώσει. Διότι πρώτον κανείς δεν σταμάτησε τις δηλώσεις αφού δημοκρατία έχουμε, δεύτερον πράγματι ο Καραβίτης δικαιώθηκε με την αγωνιστική καθίζηση της περσινής κακής ομάδας, και τρίτον ο Μαρινάκης έκανε πράξη αυτό που ήταν ο τίτλος της συνέντευξης: «Πρόεδρε άλλαξε και τα πλακάκια στο Ρέντη»! Πράγματι έφυγαν σχεδόν όλοι, και όχι μόνο παίκτες, έπεσε σκούπα σε πολύ κόσμο εκεί...

Τώρα μιλήσαμε για δεύτερη φορά με τον Πέτρο Καραβίτη. Μας αρέσει γιατί λέει και τα καλά και τα κακά. Κανονικός άνθρωπος δηλαδή.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 25/8/2018

Από το 1968 ως το 1981 που έπαιξες στον Ολυμπιακό, έβαλες 50 γκολ σε 201 συμμετοχές, μέσο όρο 1 γκολ κάθε 4 ματς, σπουδαία επίδοση για τη θέση που έπαιζες.

Πράγματι μπορούσα να παίξω παντού και μια χρονιά βγήκα πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 12 γκολ αν και έπαιζα λίμπερο!

Να γράψω τώρα αυτό που δεν έγραψα την άλλη φορά, ότι είσαι συγγενής με τον Μπεκάκο; Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της ΘΥΡΑΣ 7 επί πάρα πολλά χρόνια;

Ναι, έχει πάρει την κόρη της γυναίκας μου. Ένας από τους θρύλους της ΘΥΡΑΣ 7.

Τι προβλέπεις για το νέο πρωτάθλημα; Μπορεί να έχουμε κάτι σαν το πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός το '79-'80 με τρεις ομάδες να το διεκδικούν ως το τέλος;

Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι θα γίνει. Διότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα, και η ΑΕΚ έχει μία σταθερότητα ως ομάδα, τώρα θα πάρει και τα πολλά εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ενισχυθεί και με μεταγραφές. Όμως ο Ολυμπιακός μας γέμισε υπερηφάνεια χθες, γουστάραμε πολύ να βλέπουμε τον Ολυμπιακό με τέτοια δύναμη, τέτοιο πάθος και τσαμπουκά. Δεν έχει καμία σχέση με πέρσι! Και έδειξε ότι αν έχεις καλή ομάδα, νικάς και τη διαιτησία, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Μου αρέσει αυτό.

Στο α' ημίχρονο η διαιτησία μου θύμισε Παλοτάι που ήμουν σε εκείνο το ματς, αυτό λέγαμε στην εξέδρα χθες με τον Κελεσίδη και τον Μπάμπη Σταυρόπουλο! Είχαμε φρίξει με τη διαιτησία η οποία στο α' ημίχρονο ήταν αλητεία! Στο β' ημίχρονο συμμορφώθηκε ο διαιτητής.

Πιστεύεις ότι επειδή μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά και με το Μακεδονικό ζήτημα ανοικτό, και έχοντας χάσει το πρωτάθλημα πέρσι στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ, θα ευνοηθεί από τη διαιτησία φέτος;

Δεν νομίζω μωρέ, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ κόσμο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολύ περισσότερο. Και είναι και η ΑΕΚ στη μέση. Πρέπει να δούμε την αλήθεια, ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Και επειδή είδαμε την αλήθεια, για αυτό ενισχυθήκαμε και εμείς. Καλό είναι να βλέπεις την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός αυτός μου αρέσει πολύ και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει όταν μπουν έτοιμοι στην ομάδα ο Νάτχο, ο Γκιγέρμε, ο Χασάν, ο Μεριά, θα πέσουν και τα τσιμέντα! Εκείνο όμως που μετράει πιο πολύ και από την ποιότητα είναι άλλο.

Ποιο;

Βλέπουμε ξανά φλόγα Ολυμπιακή, ορμή, μόνιασμα. Όλοι μαζί πάνε στον τσαμπουκά και στη μανούρα, όλοι μαζί πανηγυρίζουν όταν μπαίνει γκολ. Αυτό ήρθε από τους περισσότερους Έλληνες που έχουμε πλέον στην ομάδα, από τον Λάζαρο, από τον αναγεννημένο Φορτούνη που έκανε τρομερή δήλωση ότι απολαμβάνει να παίζει σε αυτήν την ομάδα, από τον Τοροσίδη, και από τον Βούκοβιτς που αδικήθηκε πέρσι πάρα πολύ. Και βέβαια είναι και έργο του προπονητή.

Αν μπορούσες να πάρεις δύο παίκτες από τον ΠΑΟΚ ποιους θα έπαιρνες;

Τον Κρέσπο και τον Μάτος. Και για πρώτη αλλαγή θα ήθελα αυτό το τρελοκομείο τον Ουάρντα να ξεσήκωνε το Καραϊσκάκη. Μου αρέσει όμως πολύ ο Ολυμπιακός που βλέπω τώρα. Και σε ποιότητα όταν θα μπουν οι μεταγραφές μας μέσα και σε ψυχή και ορμή, αυτό ναι, είναι Ολυμπιακός. Φύγανε πολλά κοπρόσκυλα σε νοοτροπία και συμπεριφορά. Η ομάδα μας πρέπει να είναι έτοιμη να νικάει και τη διαιτησία αν χρειάζεται. Το έχει κάνει πολλές φορές στην ιστορία του αυτό ο Ολυμπιακός.