Με φόντο το Κατάρ

Αυλαία με τέσσερα παιχνίδια σήμερα για τα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με φόντο το Κατάρ

Σέντρα στα playoffs απόψε (24/3). Οι Εθνικές ομάδες ρίχνονται στη μάχη με στόχο τα τρία εισιτήρια που θα τους εξασφαλίσουν μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Θυμίζουμε πως οι αναμετρήσεις είναι μονές, ενώ από τη διαδικασία έχει αποβληθεί η Ρωσία μετά την απόφαση των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στην Ουκρανία. Τα βλέμματα στρέφονται στο Οπόρτο, όπου η Πορτογαλία υποδέχεται την Τουρκία στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της βραδιάς.

Οι Ίβηρες του Κριστιάνο Ρονάλντο φιλοδοξούν να «κλειδώσουν» την πρόκριση για τον τελικό και ύστερα να δώσουν το «παρών» σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού. Πάντως οι απουσίες «πονοκεφαλιάζουν» τον Φερνάντο Σάντος, αφού εκτός πλάνων έχουν τεθεί οι Ρενάτο Σάντσες, Πέπε, Νέβες και Κανσέλο. Για το ίδιο μονοπάτι, η Εθνική Ιταλίας, που λίγα 24ωρα πριν από το ματς ανακοίνωσε κρούσματα και μάλιστα αρκετά, φιλοξενεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Παλέρμο.

Από εκεί και πέρα, στο Κάρντιφ η Ουαλία των Μπέιλ, Ράμσεϊ και Τζέιμς αντιμετωπίζει την Αυστρία του Αλάμπα και η νικήτρια θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στον τελικό, καθώς το ματς Σκωτία – Ουκρανία έχει αναβληθεί και θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνη. Τέλος, στη Σόλνα η Σουηδία του αειθαλούς Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς -δεν θα αγωνιστεί σήμερα- φιλοξενεί την Τσεχία και όποιος προκριθεί θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.

«Το θέμα δεν είναι το μέλλον μου»

Καμία διάθεση να μπει σε κουβέντα για την επόμενη μέρα της καριέρας του δεν έδειξε ο Φερνάντο Σάντος. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο μπαράζ με την Τουρκία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας ξεκαθάρισε ότι το μόνο που τον απασχολεί στην παρούσα φάση είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ.

«Το θέμα δεν είναι το μέλλον μου. Καταλαβαίνω, αλλά είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση με την Τουρκία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε» ανέφερε αρχικά ο Σάντος. Και συνέχισε: «Η ομάδα είναι πολύ συγκεντρωμένη και έχει κίνητρο. Ξέρουμε ότι είμαστε εδώ λόγω δικής μας ευθύνης. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον τελικό που θα παίξουμε αύριο με την Τουρκία».

Το πρόγραμμα των πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΣΗΜΕΡΑ

21.45 (Κάρντιφ): Ουαλία – Αυστρία (Α1)

(Γλασκώβη): Σκωτία – Ουκρανία Αναβολή* (Β1)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Ιούνιος (Κάρντιφ ή Βιέννη): Νικητής Α1 ημιτελικού – Νικητής Β1 ημιτελικού

Το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

2ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Ρωσία – Πολωνία **

Πέμπτη (24/3)

21.45 (Σόλνα): Σουηδία – Τσεχία (Β2)

ΤΕΛΙΚΟΣ

29/3: Πολωνία – Νικητής Β2 ημιτελικού

Η Ρωσία αποκλείστηκε από τη ΦΙΦΑ και η Πολωνία προκρίθηκε απευθείας στον τελικό.

3ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Πέμπτη (24/3)

21.45 (Πόρτο): Πορτογαλία – Τουρκία (Γ1)

21.45 (Παλέρμο): Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία (Γ2)

ΤΕΛΙΚΟΣ

29/3 (Πόρτο ή Ικόνιο): Νικητής Γ1 ημιτελικού – Νικητής Γ2 ημιτελικού