Πρωτάθλημα Παίδων Κ15: Πολυνίκης ο Ολυμπιακός, 5-4 τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια)

Σε έναν δραματικό τελικό που έμελλε να κριθεί στα πέναλτι με 5-4 (κανονική διάρκεια 2-2), ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ και έγινε ο πολυνίκης του πρωταθλήματος Κ15 της Super League με τέσσερις κατακτήσεις!

Πρωτάθλημα Παίδων Κ15: Πολυνίκης ο Ολυμπιακός, 5-4 τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια)

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που ήταν αντάξιος της ποιότητας των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-4 του ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι (κανονική διάρκεια 2-2) και έγινε ο πολυνίκης του πρωταθλήματος Κ15 της Super League, φτάνοντας τις τέσσερις κατακτήσεις σε οκτώ διοργανώσεις!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο α' μέρος, δεν απειλήθηκαν και κατάφεραν να προηγηθούν δικαιότατα με τον Ζουριδάκη στο 12'. Η εικόνα του β' ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και με υπομονή να φέρνει «τούμπα» το ματς χάρη στο πέναλτι-γκολ του Τσιότα στο 52' και στο «χτύπημα» του Καρακώστα στο 80'+2'.

Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 80'+5' οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι που μετέτρεψε ψύχραιμα σε γκολ ο Δαρβίρας για το 2-2. Έτσι έστειλε το ματς στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Γεωργακόπουλο (δύο αποκρούσεις) ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο με 5-4!

Παρακολουθήστε ολόκληρο τον αγώνα ΕΔΩ

Η διαδικασία των πέναλτι

Φίλης 1-0
Ελευθεριάδης 1-1
Δαρβίρας 2-1
Κοσίδης 2-2
Ζουριδάκης 3-2
Τσιότας 3-3
Φράγκος 4-3
Πάνος 4-4
Κωστούλας απέκρουσε Μπελερής
Καρακώστας μπλοκαρε Γεωργακόπουλος
Σουλανιάκου 5-4
Ντούνγκα απέκρουσε Γεωργακόπουλος

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Βυρσωκινός, Κοσίδης, Μύθου (76' Δριγκάκης), Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας (80'+7' Ρωμανίδης), Πάνος, Θεοφίλου (41' Σιδηρόπουλος), Τουρσουνίδης (74' Καρακώστας), Ντούνγκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Φράγκος, Καρακώστας (76' Φίλης), Σουλανιάκου, Καρκατσάλης, Μιχαηλίδης (55' Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης.

Παράπονα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία

Έντονα ήταν τα παράπονα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του ματς για τη διαιτησία του Τσοπλάκου (Αιτωλοακαρνανίας) και συγκεκριμένα για το πέναλτι που καταλόγισε στο 80'+4' υπέρ του Ολυμπιακού. Οι Θεσσαλονικείς τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι η παράβαση του Πάνου στον Κωστούλα «έγινε δύο μέτρα εκτός περιοχής», έτσι έπρεπε να είχε δοθεί φάουλ και όχι πέναλτι.