Πέθανε ο παλιός άσος του Ολυμπιακού, Νίκος Σιδέρης

Ο μέσος του Ολυμπιακού στη θρυλική δεκαετία του '60, Νίκος Σιδέρης, «ησύχασε» το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 77 ετών.

Πέθανε ο παλιός άσος του Ολυμπιακού, Νίκος Σιδέρης

Ο Νίκος Σιδέρης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας από το 2008. Συγκεκριμένα είχε χτυπηθεί από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Από το 2012 άρχισε να μη καταλαβαίνει σωστά και το 2017 η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Εγκλωβίστηκε στο σπίτι του και δεν ξαναβγήκε ποτέ έξω υπό τον φόβο της οικογένειας να χαθεί ή να πάθει ατύχημα.

Ο Νίκος Σιδέρης προερχόταν από τους ”Μπέμπηδες” του Ολυμπιακού και το 1963 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, παίζοντας μάλιστα και στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος στη Λεωφόρο με τον Πιερικό (3-0). Έπαιζε πάντα ως 6άρι (αμυντικό χαφ) από τα πιο δυνατά και ατσάλινα χαφ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον Απρίλιο του 1963 ο Νίκος Σιδέρης, 18χρονος τότε, ήταν βασικός στην Εθνική Νέων: Χρηστίδης, Πλέσσας, Κρεμμύδας, Μίλησης– Νίκος Σιδέρης, Ψηφίδης, Χατζηιωάνογλου, Σεβαστόπουλος, Τακτικός, Δέδες, Ροκίδης

Αναπληρωματκοι: Ντουνιάς, Κοκκωνίδης, Μάνος, Κασάπης, Κωσταντίνου

Έπαιξαν προκριματικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων με την Τουρκία στο παλιό Καραϊσκάκη και νίκησαν 2-1. Στην ρεβάνς στην Άγκυρα έχασαν 1–0 και το ματς πήγε στην παράταση, όπου προκρίθηκαν (1-1).

Στο Λονδίνο όπου έγιναν οι αγώνες η Εθνική Νέων της Ελλάδος νίκησε την αντίστοιχη της τότε Δυτικής Γερμανίας με 7-2. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την Εθνική Νέων της Γερμανίας έπαιζαν οι Γκερτ Μίλερ, Φρανς Μπεκενμπάουερ και Γκραμπόφσκι που το 1966 έπαιξαν στην Εθνική Γερμανίας στο Μουντιάλ της Αγγλίας. Η Εθνική Νέων κατετάγη στην τρίτη θέση αφού έφερε 1-1 με την Ελβετία και ηττήθηκε 0–4 από την Σκωτία.

Με τον Ολυμπιακό πήρε 2 πρωταθλήματα (1966-1967) και 3 κύπελλα Ελλάδος
(1963- 1965- 1968). Το 1970 αποχώρησε με μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς, όπου αγωνίστηκε ένα χρόνο πριν το 1972 πάει στην Ανόρθωση, στην οποία έμεινε δύο χρόνια.

Επαγγελματικά, εργαζόταν πολλά χρόνια στην Λαχαναγορά του Ρέντη, ως συνεργάτης του Βασίλη Μποτίνου, ο οποίος έφυγε κι αυτός πρόσφατα από τη ζωή.