Gazzetta dello Sport για Σαββίδη: «Δεν είναι στη μαύρη λίστα»

Δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κάνει αναφορά στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Gazzetta dello Sport για Σαββίδη: «Δεν είναι στη μαύρη λίστα»

Η Gazzetta dello Sport με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναφέρθηκε σε Ρώσους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι Ιταλοί πήραν το… πάτημα για να κάνουν αυτή την αναφορά από την απόφαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ανάμεσα στους Ρώσους που βρίσκονται στο… στόχαστρο Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

Ο 62χρονος είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ από το 2012 και είχε εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι πριν από μερικά χρόνια. Γεννημένος στη Γεωργία, πήγε πανεπιστήμιο στο Ροστόφ και έχει στην κατοχή του την Agrokom.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της καπνοβιομηχανίας και της μεσιτικής στην Ελλάδα, ενώ ήταν μέλος του κόμματος του Βλάντιμιρ Πούτιν μεταξύ 2003 και 2011. Αυτός, ο Όιφ αλλά και ο Μαξίμ Ντέμιν της Μπόρνμουθ, δεν βρίσκονται στη μαύρη λίστα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Για την ώρα.