Δύο «καυτές» εβδομάδες για τον Ολυμπιακό

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη κρίσιμο Ολυμπιακό δεκαπενθήμερο

Δύο «καυτές» εβδομάδες για τον Ολυμπιακό

Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ και τη νίκη με το γκολ του Εμβιλά στα τελευταία λεπτά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όλος ο κόσμος ασχολείται με την Αταλάντα, την αναμέτρηση της Πέμπτης (17/2) για το Europa League αλλά και τον επαναληπτικό στο Φάληρο.

Φυσικά η ομάδα ποδοσφαίρου είναι εκείνη που μαγνητίζει και συγκεντρώνει τα βλέμματα, ειδικά από τη στιγμή που έχει μπροστά της τις διπλές αναμετρήσεις με την Αταλάντα. Μια ομάδα που φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματός της, έχοντας και ματς λιγότερο από τη Γιουβέντους που είναι στο +2.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς έχουν μπροστά τους μία ακόμη πρόκληση στον δρόμο προς την ευρωπαϊκή καταξίωση. Θέλουν να βρεθούν στην επόμενη φάση του Europa League και να παραμείνουν μέσα και στους τρεις στόχους τους, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Πειραιώτες έχουν περάσει στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας (θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά), ενώ στο πρωτάθλημα είναι στο +9 από την ομάδα του Λουτσέσκου.

Δεν είναι όμως μόνο ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός που έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση τις επόμενες δύο εβδομάδες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ομάδα μπάσκετ, που επέστρεψε δυναμικά και έχει τη δυνατότητα τις επόμενες μέρες, στο φάιναλ φορ του Ηρακλείου, να στείλει το πρώτο ηχηρό μήνυμα εντός συνόρων με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.Το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τέλος της σεζόν, ενώ στην Ευρωλίγκα η ομάδα μετά και τη νίκη επί της Εφές πατάει καλά, εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και την επόμενη εβδομάδα περιμένει την Αρμάνι Μιλάνο σε έναν ακόμη μεγάλα αγώνα στο ΣΕΦ.

Οι…προκλήσεις του δεκαπενθήμερου για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού δεν… μένουν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανδρών.

Υπάρχει και το πόλο γυναικών, που καλείται για ακόμη μια χρονιά να βρεθεί στο φάιναλ φορ της EuroLeague και να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το πρωτάθλημα Ευρώπης που κατέκτησε πέρυσι μέσα στη Βουδαπέστη, κερδίζοντας τις «οικοδέσποινες» Ουίπεστ, Ντουναϊσβάρος. Ο Ολυμπιακός, με τον Αλεξάνταρ Τσίριτς εδώ και λίγο καιρό στη θέση του Χάρη Παυλίδη, θα πάει στην Ουγγαρία σε 11 ημέρες με… προίκα το 14-9 του πρώτου αγώνα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», με στόχο φυσικά την πρόκριση στην τελική τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τρεις ημέρες νωρίτερα ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου θα παίξει στην Κροατία με τη Γιαντράν Σπλιτ σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα για το Champions League στο πόλο ανδρών, που θα κρίνει αρκετά όσον αφορά τη συνέχεια και την πρόκριση στο φάιναλ 8.

Στα παραπάνω προσθέτουμε και την ομάδα μπάσκετ γυναικών, που επίσης συνεχίζει στην Ευρώπη και έχει περάσει στα προημιτελικά του EuroCup για να… συμπληρωθεί το πάζλ τού κατακόκκινου Φλεβάρη, με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του ματς-φωτιά, ευρωπαϊκά στοιχήματα αλλά και την πρώτη «κούπα» της σεζόν για το τμήμα μπάσκετ.

Γιατί καλές οι προκρίσεις, οι μεγάλες νίκες και οι ευρωπαϊκές βραδιές, αλλά αυτό που πάντα μένει στο φινάλε είναι τα τρόπαια, ειδικά όταν μιλάμε για ένα φάιναλ φορ με τη συμμετοχή και του Παναθηναϊκού αλλά και της ΑΕΚ.