Ούτε καν το σκέφτεται ο Ολυμπιακός για ΑΕΚ και Αταλάντα

Η ΑΕΚ είναι «καζάνι που βράζει» και η Αταλάντα έχει δύο σερί ήττες στην έδρα της, αλλά ο Ολυμπιακός προφανώς και δεν ασχολείται. Και πολύ καλά κάνει. 

Ούτε καν το σκέφτεται ο Ολυμπιακός για ΑΕΚ και Αταλάντα

Η ΑΕΚ έχασε και το στόχο του Κυπέλλου με τον σοκαριστικό αποκλεισμό της από τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής της μοιάζει να μετράει μέρες και δέχεται εντονότατη κριτική, όπως και η διοίκηση Μελισσανίδη με την επίσημη τοποθέτηση των οργανωμένων οπαδών για τις ευθύνες της σχετικά με την αποτυχημένη σεζόν και τις επιλογές που έγιναν.

Η Αταλάντα έχασε από την Φιορεντίνα και αποκλείστηκε επίσης εντός έδρας από το ιταλικό Κύπελλο. Στο γήπεδό της είχε ηττηθεί προσφάτως και από την Κάλιαρι για το πρωτάθλημα. Νωρίτερα δεν είχε νικήσει την Λάτσιο στο Gewiss (0-0) και είχε προηγηθεί η βαριά ήττα από την Ρόμα με 1-4. Στο Μπέργκαμο εδώ και πολύ καιρό έχει μόνο μια νίκη, αυτή στις αρχές του έτους με την Βενέτσια για το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (13/2) την ΑΕΚ. Ο Πέδρο Μαρτίνς στη θητεία του στον Πειραιά δεν έχει ούτε μία ήττα από τη συγκεκριμένη ομάδα, έχοντας δημιουργήσει μια απίστευτη παράδοση αήττητου σε ελληνικό ντέρμπι. Η «ερυθρόλευκη» ομάδα θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που μοιάζει παραδομένος, είναι απογοητευμένος και με εσωτερικές εντάσεις.

Την Πέμπτη (17/2) θα παίξει στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα τον πρώτο αγώνα για τα νοκ άουτ του Europa League. Θα βρει μια ομάδα που είναι πάρα πολύ δυνατή και διεκδικεί τη συμμετοχή της στο Champions League μέσω της Serie A, αλλά που δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στα εντός έδρας παιχνίδια. Να μη νιώθει ασφαλής στο γήπεδό της. Να έχει τη μεγάλη απώλεια του Ζαπάτα στην επίθεση ένα εξτρά πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως και αρκετά θέματα στην άμυνα με τις αλλαγές στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην υπολογίσει σαν ντέρμπι το ματς με την ΑΕΚ ή να μην πάει για ένα τρομερά δύσκολο ευρωπαϊκό ματς στην Ιταλία επειδή ισχύουν τα προαναφερθέντα; Ούτε μία στο εκατομμύριο. Έχω την αίσθηση ότι ο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα είναι ακόμη περισσότερο υποψιασμένοι για μεγάλες μάχες. Φυσικά περισσότερο στο Μπέργκαμο, είναι λογικό. Αλλά και με την ΑΕΚ υποχρεωμένη από κάθε άποψη να δώσει έναν αγώνα «do or die», διότι μπορεί να μην έχει κίνητρο προς τα πάνω, αλλά έχει κίνδυνο από κάτω. Για τα play off, την εξάδα και ό,τι μπορεί να έχει σχέση με τη συμμετοχή της στο επόμενο Conference League. Πέραν του ότι πρέπει να βγάλει αντίδραση και από τη μέση και μπροστά δεδομένα έχει μεγάλη ποιότητα.

Για ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ματς ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός των τριών στόχων στις διοργανώσεις που συνεχίζει...