Τον ουρανό με τ' άστρα ζητά η Σπόρτινγκ από τον Ολυμπιακό για τον Ποντένσε

Τα «λιοντάρια» προσέφυγαν στο CAS εναντίον του Ολυμπιακού, της Γουλβς και της Ατλέτικο Μαδρίτης για τις υποθέσεις των Ποντένσε, Πατρίσιο και Μαρτίνς αντίστοιχα.

Τον ουρανό με τ'  άστρα ζητά η Σπόρτινγκ από τον Ολυμπιακό για τον Ποντένσε

Μετά την επίθεση που είχαν κάνει οι οπαδοί της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές -ο ένας μετά τον άλλον- ήθελαν να φύγουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ κατήγγειλε τη σύμβαση του με τα «λιοντάρια» και έμεινε ελεύθερος, υπογράφοντας έτσι συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Παρόλα αυτά η ομάδα της Λισαβόνας ήταν διατεθειμένη να μην αφήσει έτσι το θέμα.

Προσέφυγε στα δικαστήρια θεωρώντας παράνομο τον τρόπο με τον οποίο έμεινε ελεύθερος ο παίκτης. Η απόφαση, ωστόσο βγήκε στις (20/7) και το δικαστήριο επικύρωσε την καταγγελία του Ντανιέλ Ποντένσε.

Μάλιστα, μαζί με τον άσο του Ολυμπιακού βγήκε η απόφαση για το ίδιο θέμα και για τους Ρουί Πατρίτσιο και Ζέλσον Μαρτίνς. Αυτό σημαίνει πως προς το παρόν πως ο Ολυμπιακός, η Γουλβς και η Ατλέτικό δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντι στη πορτογαλική ομάδα. Δεν χρειάζεται να καταβάλουν κάποιο ποσό προκειμένου να κάνουν δικούς τους ποδοσφαιριστές.

Το θέμα το «κυνηγάει» κι άλλο η Σπόρτινγκ, καθώς πρόσφυγε στο εργατικό δικαστήριο και στο CAS, αλλά η πρώτη απόφαση είναι οδηγός και για τη συνέχεια. Η ομάδα από την Ιβηρική χερσόνησο ζητάει συνολικά 197.000.000€ αποζημίωση για τους τρεις παίκτες, με τον Ποντένσε να κοστολογείται με -κρατηθείτε- 40.000.000 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ δύσκολα δε θα δικαιωθούν και παλι οι τρεις ποδοσφαιριστές, καθώς έχουν παρουσιάσει στο δικαστήριο ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση.