Ολυμπιακός: Τα νέα δεδομένα για τις μεταγραφές

Τι αλλάζει στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού ο αποκλεισμός του Μαντί Καμαρά από το Κόπα Άφρικα, ο χαφ και ο νέος… Αγκιμπού. Δεδομένη μόνο η απόκτηση αριστερού μπακ. Ψηλά στη λίστα ο Ελ Καρουανί, στα υπόψη και ο Ζαγαρίτης. Αναμένεται και μεταγραφική κουβέντα.

Ολυμπιακός: Τα νέα δεδομένα για τις μεταγραφές

Ο αποκλεισμός του Μαντί Καμαρά από το Κόπα Άφρικα ήταν μία είδηση που «έσκασε» απρόσμενα στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες χαμογέλασαν όταν έγιναν γνωστές οι κλήσεις της Εθνικής Γουνέας από τον ομοσπονδιακό προπονητή Καμπά Ντιαβαρά. Και πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που δεν την περίμεναν στον Πειραιά και η οποία επηρεάζει πολλά. Πρώτα απ' όλα, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του. Στη συνέχεια επηρεάζεται και ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού. Και αυτή είναι η σημαντικότερη παράμετρος του αποκλεισμού του Μαντί Καμαρά από την αποστολή της Εθνικής Γουινέας. Ο Μαρτίνς το είπε και μετά το παιχνίδι με τη Λαμία πως η ενίσχυση του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί και από τις ανάγκες που θα προκύψουν λόγω του Κόπα Άφρικα. Εάν έφευγε και ο Μαντί Καμαρά, θα υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Κι αυτό διότι μπορεί ο Μαντί να μένει στην Ελλάδα, αλλά ο Αγκιμπού Καμαρά είναι κανονικά στην αποστολή της Γουινέας. Όπως στην αποστολή του Καμερούν είναι και ο Πιέρ Κούντε. Μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, αλλά θα ήταν μία λύση στα χέρια του Μαρτίνς.

Δεν «καίγεται» για χαφ, αλλά ψάχνει για… Αγκιμπού

Πώς διαμορφώνεται το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού μετά και τη χθεσινή εξέλιξη με τον Μαντί Καμαρά; Σε πρώτη φάση φαίνεται πως χάνει έδαφος η απόκτηση ενός χαφ. Ο Ολυμπιακός θα προχωρούσε σε μία τέτοια μεταγραφή εάν έφευγαν και ο Μαντί και ο Αγκιμπού. Τώρα από τη στιγμή που ο 24χρονος άσος θα είναι στον Ρέντη ο Ολυμπιακός δεν «καίγεται» να πάρει παίκτη για τη μεσαία του γραμμή. Είχαν σκοπό οι «ερυθρόλευκοι» να αποκτήσουν ένα «οκτάρι», όμως το πλάνο τους αλλάζει. Αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείουμε το ενδεχόμενο να γίνει κάποια μεταγραφή, αλλά στον Πειραιά δεν «καίγονται». Το τμήμα σκάουτινγκ συνεχίζει το ψάξιμο και φυσικά αλλάζουν τα δεδομένα του ποδοσφαιριστή που κοιτάζει ο Ολυμπιακός. Πλέον έχει την άνεση να βρει έναν νέο… Αγκιμπού, αφού δεν υπάρχει η ανάγκη να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής που θα μπει άμεσα στην ενδεκάδα και θα βοηθήσει. Σε πρώτη φάση το θέμα του χαφ μένει πίσω, με τους σκάουτ του Ολυμπιακού, ωστόσο, να κοιτάζουν διάφορες περιπτώσεις και φυσικά αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα θα γίνει κίνηση. Και σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι οι Πειραιώτες θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη και στο Κόπα Άφρικα εάν αυτό διεξαχθεί.

Σίγουρα για μπακ, ψηλά ο Ελ Καρουανί

Με τον χαφ να μένει πίσω, ο Ολυμπιακός έχει ως δεδομένο ότι θα αποκτήσει αριστερό μπακ. Δηλαδή η μοναδική σίγουρη μεταγραφή που θα γίνει θα είναι ενός ποδοσφαιριστή που θα μπει στον Ρέντη με σκοπό να δώσει ανάσες στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Μάλιστα οι πληροφορίες επιμένουν ότι αυτή η υπόθεση θα κλείσει άμεσα για τον Ολυμπιακό. Σκοπός τους είναι να τελειώσουν με τον αριστερό μπακ τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα ήταν ένας νεαρός μπακ που να έχει και πείρα και θα μπορέσει να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί. Αυτό το πακέτο το έχει ο Σουφιάν Ελ Καρουανί, ο οποίος είναι 21 ετών, αγωνίζεται στη Ναϊμέγκεν και ήδη φέτος έχει κάνει 17 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Ένας ποδοσφαιριστές με τόσα λεπτά στα πόδια του σαφώς και έχει πείρα. Ο Μαροκινός μπακ έχει τη δυνατότητα να παίξει όλη την αριστερή πλευρά και θεωρείται ένας επιθετικός μπακ. Σημαντική λεπτομέρεια σε αυτήν την ιστορία πως τα δικαιώματα του Ελ Καρουανί ανήκουν στο γραφείο μάνατζερ που έχει και τον Χένρι Ονιεκούρου.

Εκτός από τον Μαροκινό, όμως, στη λίστα του Ολυμπιακού για την αριστερή πλευρά της άμυνας βρίσκεται και ο Βασίλης Ζαγαρίτης. Ο πρώην μπακ του Παναθηναϊκού αρέσει στους Πειραιώτες πριν καν φύγει από την Ελλάδα για την Ιταλία. Στην Πάρμα δεν παίζει και οι ατζέντηδές του ψάχνονται για το μέλλον του. Είναι μία περίπτωση που την κοιτάζουν στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να σημαίνει πως έχει συμβεί κάτι.

Η μεταγραφική κουβέντα

Στον Πειραιά, πάντως, θα γίνει μία κουβέντα σε υψηλό επίπεδο αυτές τις ημέρες και ίσως και αύριο. Μία κουβέντα στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές με τις μεταγραφές. Θα βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα για να καθορίσουν τις κινήσεις τους, με τον Πέδρο Μαρτίνς πλέον να μην «καίγεται» τόσο πολύ να πάρει χαφ.