Premier League: Στο προσκήνιο η σκέψη για περικοπές μισθών σε ανεμβολίαστους ποδοσφαιριστές

Επανέρχεται στο προσκήνιο η σκέψη για περικοπές στους μισθούς όσων ποδοσφαιριστών της Premier League επιλέγουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού.

Premier League: Στο προσκήνιο η σκέψη για περικοπές μισθών σε ανεμβολίαστους ποδοσφαιριστές

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι ίδιες οι ομάδες της Premier League εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης μισθών των ανεμβολίαστων ποδοσφαιριστών μετά την αύξηση των κρουσμάτων και με αφορμή της έξαρση της «Όμικρον».

Επί της ουσίας αναζητούν τρόπους να μην πληρώνουν τους κατ' αντιστοιχία μισθούς των παικτών στην περίπτωση που εκείνοι αναγκαστούν να τεθούν σε καραντίνα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο υφίσταται ως σκέψη εδώ και 1,5 χρόνο, με την δικαιολογία ότι οι αστέρες του καλύτερου πρωταθλήματος στην Ευρώπη θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους του Βρετανούς, στην εκστρατεία κατά του ιού.

Από τον Απρίλιο του 2020, όταν τότε η Κυβέρνηση είχε ζητήσει περικοπές σε όλη την Premier League, αλλά για οικονομικούς λόγους. Όπως είχε υπογραμμίσει ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να να συνεισφέρουν και αυτοί στη μάχη της χώρας, απέναντι στον κορονοϊό.

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια και αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές της Premier League δεν αποτελούν εξαίρεση», είχε πει ο Χάνκοκ όταν ρωτήθηκε, αν ήταν δίκαιο οι αστέρες των ομάδων να λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους, τη στιγμή που το προσωπικό των ομάδων είχε τεθεί σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις θυσίες που κάνουν πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους συναδέλφους μου στο NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας) που έκαναν τη μεγαλύτερη, πηγαίνοντας κανονικά στην εργασία τους, κολλώντας τον κορωνοϊό και τελικά χάνοντας τη ζωή τους, εκτιμώ ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Premier League και οι ποδοσφαιριστές της είναι να αποδεχθούν μια περικοπή αμοιβών», είπε μεταξύ άλλων ο Χάνκοκ.