Ολυμπιακός: Στο Μπέργκαμο η πρόκληση, το τρομερό ρεκόρ της Αταλάντα εκτός έδρας

Η απίστευτη φετινή εκτός έδρας πορεία της Αταλάντα στη Serie A, η δύναμή της μακριά από το Μπέργκαμο και η σημασία του πρώτου αγώνα για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Στο Μπέργκαμο η πρόκληση, το τρομερό ρεκόρ της Αταλάντα εκτός έδρας

Το πιο «τρομακτικό» από την Αταλάντα για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να την αποκλείσει είναι η εκπληκτική παρουσία που έχει φέτος μακριά από το γήπεδό της στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ας αφήσουμε στην... άκρη ότι πρόκειται για ένα club σε διαρκή άνοδο, με τον ίδιο προπονητή επί πέντε χρόνια, με παρουσία στα προημιτελικά του Champions League, με νίκη στο Άνφιλντ (μεταξύ άλλων), με τετραπλάσιο σε μπάτζετ ρόστερ από τον Ολυμπιακό και έντεκα θέσεις ψηλότερα στο ranking της UEFA. Και φυσικά από μία χώρα που είναι στην τρίτη θέση της λίστας, με την Ελλάδα πάρα πολύ μακριά.

Ας τα αφήσουμε όλα αυτά και ας δούμε τι έχει κάνει φέτος μακριά από το Μπέργκαμο στη Serie A. Έχει νικήσει πρόσφατα 3-2 τη Νάπολι και 1-0 την Γιουβέντους. Έχει φέρει τη μοναδική ισοπαλία εκτός με την Ίντερ (2-2). Και έχει κερδίσει όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια της, με σύνολο οκτώ νίκες και μία ισοπαλία. Κι ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες εκτός έδρας στη Superleague, αλλά δεν είναι... ακριβώς το ίδιο.

Στο GEWISS των 22.500 θέσεων η Αταλάντα έχει ήττες και απώλειες. Όχι μόνο αυτή από την Βιγιαρεάλ που την άφησε εκτός Champions League. Αλλά και στο πρωτάθλημα. Από την Μίλαν έχασε 3-2 και από την Φιορεντίνα 2-1. Ενώ έφερε ισοπαλίες με Μπολόνια, Ουντινέζε και Λάτσιο.

Στην Ιταλία ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βάλει τις βάσεις και να μην περιμένει να κάνει ανατροπές στη ρεβάνς. Σε 2,5 μήνες πολλά θα είναι διαφορετικά και για τις δύο ομάδες, αλλά αν η ελληνική ομάδα σταθεί καλά στο Μπέργκαμο και πάρει αποτέλεσμα, τότε η ρεβάνς θα είναι αλλιώς. Έχει δίκιο ο Μαρτίνς, ο κόσμος θα είναι παρών και θα βοηθήσει με θέρμη για ακόμη μία μεγάλη πρόκριση. Απέναντι σε μία ομάδα που έχει χάσει φέτος μακριά από το γήπεδό της μόνο στο Old Trafford (3-2) με το γκολ του Ρονάλντο στο 81' κι ενώ είχε προηγηθεί με 2-0! Συνεπώς ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πρέπει να αξιοποιήσει τις αδυναμίες της Αταλάντα στο δικό της γήπεδο και μετά να την περιμένει... αγριεμένος στο «Γ. Καραϊσκάκης»