Ολυμπιακός και Μαρτίνς, αλληλεπίδραση και αλληλοσεβασμός...

Αυτό που ενισχύει τη συνεργασία Ολυμπιακού και Πέδρο Μαρτίνς είναι η αναγνώριση της προσφοράς του ενός στον άλλον. Και ο εξωτικός προορισμός της...Αμβέρσας.

Ολυμπιακός και Μαρτίνς, αλληλεπίδραση και αλληλοσεβασμός...

Το σίριαλ που κράτησε λίγες μέρες είχε την κορύφωσή του το μεσημέρι της Κυριακής (5/12), όταν τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ραντεβού της Αλ Νασρ με τον Πέδρο Μαρτίνς στην Αθήνα και για βεβαιότητα άμεσων ανακοινώσεων συνεργασίας. Αυτό που ανακοινώθηκε άμεσα, τελικά, ήταν ότι δεν υπήρχε καμία κλεισμένη συμφωνία παρά μόνο αυτή της αραβικής ομάδας με τον Αργεντινό τεχνικό Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο.

Ο Ολυμπιακός έκανε λόγο για σενάρια που όλο ακούγονται και ποτέ δεν ισχύουν, ο δε Μαρτίνς επανέλαβε ότι το μυαλό του είναι στην ομάδα του και ότι έχει προσυμφωνήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να μιλήσουν πρώτα μαζί για πιθανότητα νέας συνεργασίας και εν συνεχεία να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της συνεργασίας Ολυμπιακού και Μαρτίνς είναι ότι ο σύλλογος αναγνωρίζει την προσφορά του προπονητή στις επιτυχίες των τελευταίων ετών, όπως και ότι ο προπονητής ξέρει πως το club έχει δώσει στον ίδιο τη μεγάλη ευκαιρία ανέλιξης της καριέρας του. Είναι αμφίδρομος και αμοιβαίος ο σεβασμός, όπως και αναγνώριση. Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ξαφνικά ένα πρωί, με μυστικά ραντεβού στην... Αθήνα, με θεωρίες συνωμοσίας και με ευσεβείς πόθους εγχώριων αντίπαλων.

Και μάλιστα μετά από μια μεγάλη νίκη στην Κρήτη που διατήρησε τον Ολυμπιακό σε απόσταση έξι βαθμών από την ΑΕΚ (μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού) και τον απομάκρυνε δεκατρείς βαθμούς από τον ΠΑΟΚ που έχει τα δικά του πολύ μεγάλα προβλήματα σε επίπεδο διοίκησης και προπονητή. Πραγματικά προβλήματα.

Ο Μαρτίνς ξέρει ότι ο Ολυμπιακός τον έχει βοηθήσει να βρίσκεται στις ατζέντες μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης και πάμπλουτων σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως και ο Ολυμπιακός ότι μπορεί να έχει κάθε είδους εμπιστοσύνη στον τεχνικό του επί μια τετραετία σχεδόν. Τώρα το εξωτικό μέρος για τον Μαρτίνς είναι η... Αμβέρσα και το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης. Και μετά η αγωνιστική-παγίδα, τελευταία του πρώτου γύρου. Εκεί όπου ο Άρης θα είναι επικίνδυνος μετά την κόπωση του Βελγίου και η ΑΕΚ αν περάσει από την Τρίπολη, θα παραμείνει σε απόσταση που δεν είναι αγεφύρωτη.

Αυτά προβληματίζουν τον Πέδρο και ο Ολυμπιακός προχωράει σε σταθερές ράγες. Όπως πρέπει πάντοτε να είναι στη συνεργασία διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας μιας ομάδας φιλοδοξιών...