Ολυμπιακός: Το Κόπα Άφρικα και η ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον»

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στον Ολυμπιακό ενόψει του Κόπα Άφρικα και της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον».

Ολυμπιακός: Το Κόπα Άφρικα και η ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον»

Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται το Κόπα Άφρικα και φυσικά πως θα καλυφθούν τα κενά ποδοσφαιριστών που θα φύγουν για τη διοργάνωση. Παίκτες όπως ο Σισέ, ο Αγκιμπού, ο Μαντί και ο Κούντε έχουν σίγουρες θέσεις στο Κόπα Άφρικα, αλλά δεν είναι και οι μοναδικοί, αφού είναι πολύ πιθανό να χάσει και 6-7 παίκτες τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός.

Πλέον, όμως, τόσο στο μεγάλο λιμάνι όσο και γενικότερα στην Ευρώπη το πρόβλημα με το Κόπα Άφρικα είναι πολύ μεγαλύτερο. Δεν τους απασχολεί μόνο ότι απλά θα χάσουν παίκτες στα μέσα της σεζόν και σε έναν μήνα που θα υπάρχουν σημαντικές αγωνιστικές, αλλά και το θέμα της υγείας.

Η μετάλλαξη "Όμικρον" του κορονοϊού απασχολεί σοβαρά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Βασικά στελέχη των ευρωπαϊκών ομάδων θα ταξιδέψουν στην Αφρική για την οποία οι περισσότερες χώρες έχουν εφαρμόσει αυστηρούς περιορισμούς. Το θέμα τέθηκε στο εκτελεστικό συμβούλιο της ECA όπου εκφράστηκε η ανησυχία των κλαμπ για τα ταξίδια των ποδοσφαιριστών στην Αφρική.

Δεν είναι και λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αφρική μολύνθηκαν από τον Covid-19. Στον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν ότι έχασαν τον Ελ Αραμπί, τον Χασάν και τον Μαντί Καμαρά λόγω των εθνικών τους ομάδων. Λογικό είναι να υπάρχει πλέον μεγαλύτερη ανησυχία για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου. Το θέμα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι παίκτες να επιστρέψουν υγιείς.