Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός 0-1: Απόλυτο φαβορί με Ντουάρτε (highlights)

Με γκολ του Ντουάρτε στο τέλος του α' μέρους (44') ο Παναιτωλικός επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της αξιόμαχης Νίκης στον Βόλο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Νίκη Βόλου - Παναιτωλικός 0-1: Απόλυτο φαβορί με Ντουάρτε (highlights)

Τα χρειάστηκε αλλά πέρασε από τον Βόλο ο Παναιτωλικός. Τα «καναρίνια» επικράτησαν 1-0 της αξιόμαχης Νίκης και απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Θεσσαλοί έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, είχαν ευκαιρίες αλλά η κεφαλιά του Ντουάρτε στο 44ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση και έκανε τον Παναιτωλικό απόλυτο φαβορί για το εισιτήριο.

Οι Θεσσαλοί τις φάσεις, το γκολ τα «καναρίνια»

Παρότι αουτσάιντερ, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος. Μάλιστα μέχρι το πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ο Κάσσος απείλησε δις (2’, 5’). Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Μπάγιτς ενώ η Νίκη Βόλου άλλαζε ιδανικά τη μπάλα και πατούσε εύκολα στα «καρέ» του Ροντρίγκεζ.

Κόντρα όμως στη ροή, τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ. Ο Φλόρες συνεργάστηκε άψογα με τον Μεντόζα εκείνος έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά ο Ντουάρτε έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Θεσσαλοί απάντησαν άμεσα αλλά το πάρε- βάλε του Τζιώρα στον Βλαχόμητρο πέρασε ανεκμετάλλευτο αφού ο τελευταίος δε βρήκε εστία από τη μικρή περιοχή.

Ισορρόπησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Το δεύτερο μέρος δε θύμιζε σε τίποτα το πρώτο. Ο Παναιτωλικός ανέβασε πιο ψηλά της γραμμές τους, έχοντας και το υπέρ του σκορ, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη Νίκη Βόλου. Μάλιστα, είχε δύο ευκαιρίες στην αρχή της επανάληψης να διπλασιάσει τα τέρμα του.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης πέρασε στο ματς τους Μιράντα και Τσιμπούκα έτσι ώστε να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα αντίπαλα «καρέ» με τον ρυθμό που το έκαναν στο πρώτο 45λεπτο. Το παιχνίδι δεν κρατούσε κάποια έκπληξη στο β’ μέρος, η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 0-1 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 44' Ντουάρτε

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες κάρτες: Κάσσος, Παναγιωτίδης, Ντουάρτε - Κορνέλιους

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τζοβάρας, Αλιατίδης (64’ Βασιλείου), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κάσσος, Παναγιωτίδης (87’ Μπάλλας), Μέτσε, Τσουκαλάς (87’ Μπόσιο), Τζιώρας (69’ Τσιμπούκας), Βλαχομήτρος (69’ Μιράντα).

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Αντούνες, Βργκοτς (46’ Μπακαδήμας), Λιούι, Βέργος, Μεντόζα (84’ Μόρσει), Κορνίλιους, Ντουάρτε (84’ Φυτόπουλος), Μπελεβώνης Χ. (64’ Μπελεβώνης Σ.), Φλόρεζ, Τσιγγάρας (46’ Χουχούμης)