Οι χρυσές μέρες και η μεγάλη βραδιά του Αγκιμπού

Χρυσές μέρες για το golden boy του Ολυμπιακού, τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος εναντίον της Φενέρ θα έχει την ευκαιρία να λάμψει ακόμη περισσότερο, Και να αποδείξει κάτι πολύ σημαντικό...

Οι χρυσές μέρες και η μεγάλη βραδιά του Αγκιμπού

Η «έκρηξη» δημοσιευμάτων στην Ευρώπη για τον Αγκιμπού Καμαρά και η λάμψη των ενδιαφερόμενων (Λίβερπουλ, Μίλαν, Γιουβέντους, μια σειρά άλλων ομάδων της Premier League και της Serie A, αλλά και όχι μόνο) για τον εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του Ολυμπιακού, προφανώς και αποτελούν τιμή όχι μόνο για τον ίδιο το νεαρό ποδοσφαιριστή, την αξία και την προσπάθειά του, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού συλλόγου. Κι αν για τον Αγκιμπού και τη φετινή παρουσία του μπορούμε να μιλάμε για έκπληξη, για την πολιτική του Ολυμπιακού σε επίπεδο ανακάλυψης και προώθησης τέτοιων ταλέντων σαφώς δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Για τη δουλειά του Καρεμπέ, του Μοντέστο, του Μαρτίνς και των συνεργατών τους έχουν υπάρξει αποδείξεις ετών.

Εκείνος που πλέον καλείται να μείνει ψηλά, στα σύννεφα, είναι ο ίδιος ο παίκτης. Δεν είναι απλό. Δεν είναι διαχειρίσιμο πολλές φορές σε τέτοιες ξαφνικές ανόδους. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, ο Αγκιμπού θα έχει τη συνδρομή ενός περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κατάφερε εντός μερικών μηνών να αναδείξει το ταλέντο του. Θα έχει τις συμβουλές των Γάλλων, τον Μαρτίνς να τον εμπιστεύεται και να τον αξιοποιεί, τον Μαντί πάντα δίπλα του, τον ίδιο τον εαυτό του κυρίως.

Η βραδιά με την Φενερμπαχτσέ αποτελεί ακόμη μία ευκαιρία επιβεβαίωσης. Κι εδώ θα είναι το δύσκολο για τον διεθνή από την Γουινέα άσο. Έχοντας, πλέον, όλα τα διεθνή βλέμματα (σκάουτ, ΜΜΕ, συλλόγων, μάνατζερ, τεχνικών διευθυντών, προπονητών), ο Αγκιμπού καλείται να κρατήσει σταθερά ψηλά την απόδοσή του. Εννοείται ότι δεν μπορεί σε κάθε παιχνίδι να είναι σκόρερ, δημιουργός και εκ των κορυφαίων. Στο χέρι του είναι, βέβαια, να δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Κι αυτό το παιχνίδι, σε λίγες ώρες με την Φενέρ, θα είναι ένα καλό δείγμα για να μάθουμε με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια εάν αυτό το 20χρονο παιδί δεν έχει μόνο αγωνιστική αξία. Διαθέτει ταυτόχρονα την ωριμότητα να μένει ψηλά, με χαμηλά το κεφάλι. Αμφιβολίες γι' αυτό δεν υπάρχουν πλέον πολλές. Για τον παίκτη και για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση πρόκρισης απέναντι στη φιλόδοξη για τον ίδιο στόχο και για τη ρεβάνς του 0-3 της Πόλης, τουρκική ομάδα μπορεί να είναι άλλη μία τρανταχτή απόδειξη. Έτσι ώστε τα διεθνή αφιερώματα προς τιμήν του Αγκιμπού και της ομάδας του να πληθύνουν.