Ο Μασούρας και το «σεντερφορίσιο» γκολ

Έχει φτάσει τα επτά γκολ στη σεζόν (με τέσσερις ασίστ) ο Γιώργος Μασούρας, συνεχίζοντας να αξιοποιεί αυτόν τον ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Θα μπορούσε περισσότερα, μπορεί περισσότερα...

Ο Μασούρας και το «σεντερφορίσιο» γκολ

Έχει βάλει πολύ ωραία γκολ φέτος ο Γιώργος Μασούρας με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που πέτυχε με την Εθνική εναντίον του Κοσόβου, ήταν ίσως το ωραιότερο. Και το πιο «σεντερφορίσιο», με την κεφαλιά μπροστά από τον στόπερ, το βλέμμα προς τη γωνία και το σημάδι εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο τερματοφύλακας.

Ήταν το πρώτο φετινό γκολ με την Εθνική για τον Μασούρα (το δεύτερο στην καριέρα του έπειτα από εκείνο με τη Νορβηγία τον περασμένο Ιούνιο), αλλά συνολικά φέτος το έβδομο. Και έχει και τέσσερις ασίστ με τον Ολυμπιακό. Προσφέροντας σε όλες τις διοργανώσεις για τον σύλλογό του και αποτελώντας αναμφίβολα έναν εκ των πλέον βασικών ποδοσφαιριστών τόσο για τον Πέδρο Μαρτίνς όσο και για τον Τζον Φαν΄τ Σιπ.

Με τους δύο τεχνικούς να τον χρησιμοποιούν σε πιο ελεύθερο ρόλο στην επίθεση, κοντά στον στράικερ και με στόχο να εκμεταλλευτούν τη δεινότητά του στο να «τρυπώνει» στις αντίπαλες άμυνες. Να βρίσκει τους χώρους και να εκτελεί την κατάλληλη στιγμή.

Στην κορυφαία εποχή της καριέρας του ο Μασούρας θα μπορούσε με λίγη τύχη φέτος να είχε πετύχει κι άλλα γκολ. Πολύ σημαντικά για τον Ολυμπιακό (όπως όταν τον νίκησε ο Τραπ στο ματς με την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκη) ή για την Εθνική. Όπως στο καθοριστικό ματς με την Σουηδία στην Στοκχόλμη, τότε που είχε κάνει απίστευτο ημίχρονο, με γκολ που ακυρώθηκε, με πλασέ στο δοκάρι, με παραλίγο ασίστ στο δοκάρι του Παυλίδη. Αντίστοιχη απόδοση με την κορυφαία φετινή του, εναντίον της Φενέρ στην Πόλη. Και να μην ξεχνάμε την εξαιρετική εκτέλεσή του στον Σιμόν, όταν ξεχαρβάλωσε από την μπαλιά του Ανδρούτσου την ισπανική άμυνα, αλλά ήταν ελάχιστα πιο μπροστά την ώρα της πάσας.

«Μου αρέσει να παίζω σε αυτή τη θέση, έχω περισσότερες ευκαιρίες για να φτάνω στο στόχο, αλλά είναι και άλλα θέματα που παίζουν ρόλο, όπως οι αμυντικές βοήθειες, το γενικό πλάνο και άλλα», δήλωσε ο Μασούρας μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο και το «στράφι» δικό του καταπληκτικό γκολ. Το βέβαιο είναι ότι με συνέπεια θα βρίσκεται εκεί και στα επόμενα ματς. Στον Ολυμπιακό και στους μεγάλους στόχους του. Και στην Εθνική, στο νέο κύκλο της, όποιος κι αν είναι αυτός...