Καταγγελίες Ολυμπιακού δίχως απαντήσεις από ΕΠΟ - Το άγνωστο χρέος για τα γραφεία της ομοσπονδίας

Τι ειπώθηκε εκ μέρους του Ολυμπιακού διά του Δ. Αγραφιώτη στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και ποιες απαντήσεις δεν δόθηκαν. Για καταστατικό, οργανόγραμμα και μισθωτήριο των γραφείων στο Πάρκο Γουδή. 

Καταγγελίες Ολυμπιακού δίχως απαντήσεις από ΕΠΟ - Το άγνωστο χρέος για τα γραφεία της ομοσπονδίας

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ τα ζητήματα της έγκρισης του καταστατικού που έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Αύγουστο και του νέου οργανογράμματος της ομοσπονδίας για το οποίο δεν αποφάσισε η ΕΕ και έχουν ήδη υπάρξει εξώδικα από συγκεκριμένα στελέχη (Γ. Δημητρίου, Ντ. Κοξένογλου) σε βάρος του αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου και του εκτελεστικού γραμματέα Ιάκωβου Φιλιππούση.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Αγραφιώτης, έθεσε τα ζητήματα στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής την Τετάρτη (10/11), αλλά δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις. Για το καταστατικό, άλλοι υποστήριζαν ότι η ΕΠΟ λειτουργεί με το παλιό, άλλοι με το νέο, το οποίο ψηφίστηκε στις 27 Αυγούστου, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το Ειρηνοδικείο. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ζήτησε να παγώσει η συζήτηση για το νέο οργανόγραμμα και να υπάρξει αίτημα από την ΕΠΟ για γνωμοδότηση από καθηγητή Πανεπιστημίου, ως προς το ποιος πρέπει να το συντάξει και να το εγκρίνει. Με την απόφαση της ΕΠΟ να στέλνει το θέμα στη νομική υπηρεσία της.

Ο κ. Αγραφιώτης έκανε και μία άλλη καταγγελία για την οποία υπήρξε άγνοια από τη νυν διοίκηση της ομοσπονδίας. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι τον Ιούλιο του 2019, επί προεδρίας του Βαγγέλη Γραμμένου, η διοίκηση της ΕΠΟ ενημερώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η δεκαετής σύμβαση που υπήρχε με το ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) και θα πρέπει να αποχωρήσει από τα γραφεία που βρίσκονται στο Πάρκο Γουδή, εάν δεν άρχιζε να πληρώνει μηνιαίο ενοίκιο. Στη σύμβαση με το ΕΤΑΔ υπήρχε αποζημίωση ύψους χιλίων ευρώ για κάθε μέρα που θα παρέμεινε η Ομοσπονδία στο πάρκο Γουδή, μετά την ολοκλήρωση της μίσθωσης. Συνολικά το ποσό που οφείλεται φτάνει πλέον περίπου τις 800 χιλιάδες ευρώ. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού ρώτησε γιατί δεν ενημερώθηκε η επιτροπή, με τον Παναγιώτη Δημητρίου, να απαντάει ότι και ο ίδιος τώρα έμαθε ότι έχει λήξει η σύμβαση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ειπώθηκε επίσης ότι υπάρχει μια επιστολή, η οποία αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο ακόμα δεν έχει δοθεί στα μέλη της επιτροπής. Ο κ. Αγραφιώτης τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ζητήσει την συγκεκριμένη επιστολή και θα περιμένει να την παραλάβει από τον κ. Φιλιππούση.