Οι απαντήσεις για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού

Ο Μαρτίνς ακόμα περιμένει να του δώσουν το κάτι παραπάνω κάποιοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Γιατί κινούνται σε ρηχά νερά οι Ονιεκούρου, Κούντε, Λόπες και Καρμπόβνικ.

Οι απαντήσεις για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό δεν είναι από αυτά που θα μνημονεύονται για πολύ καιρό. Οι Πειραιώτες έκαναν τη δουλειά τους, πήραν τους τρεις βαθμούς που ήταν το βασικό ζητούμενο, αλλά η απόδοσή τους δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Διακριθέντες σε αυτό το ματς ήταν οι Αγκιμπού Καμαρά και Γκάρι Ροντρίγκες. Δύο ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα του Πειραιά φέτος, με τον 31χρονο εξτρέμ να είναι η τελευταία προσθήκη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν καθάρισαν το παιχνίδι με τον Ιωνικό και για ακόμα ένα ματς έδειξαν ότι ακόμα ψάχνονται να βρουν την ισορροπία τους. Ένα θέμα που απασχολεί αρκετό κόσμο από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου έχει να κάνει με τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Βάσει ονομάτων και βιογραφικών, οι προσθήκες που έγιναν δημιούργησαν προσδοκίες στον κόσμο. Στην πράξη, όμως, ακόμη περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς να πάρει το κάτι παραπάνω από κάποιους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τη θερινή μεταγραφική περίοδο. Παίκτες με καλά βιογραφικά στους οποίους στηρίχτηκε ο σχεδιασμός της ομάδας του Πειραιά και όπως φαίνεται επηρεάζουν τη λειτουργία της.

Αγκιμπού η έκπληξη και ο Ονιεκούρου

Λίγο πολύ οι περιπτώσεις που έχουν μείνει σε ρηχά νερά είναι γνωστές. Ο Αγκιμπού αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη στον φετινό Ολυμπιακό και πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που αποκτήθηκε με λίγα χρήματα (120.000 ευρώ τα τροφεία στη Λιλ). Τον Γκάρι Ροντρίγκες τον πήρε ο Ολυμπιακός ως ελεύθερο τον Σεπτέμβριο και από τη στιγμή που έχει μπει στην ομάδα δικαιώνει όσους τον απέκτησαν. Το ίδιο και ο Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Πάμε όμως στους παίκτες που αποτελούν μεγάλα ερωτηματικά για τους πρωταθλητές Ελλάδας για να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που «καίνε» τον κόσμο. Πρώτα απ' όλα ο Χένρι Ονιεκούρου με ένα γκολ και μία ασίστ δεν έχει δώσει στην ομάδα του Πειραιά τα αναμενόμενα. Πρόκειται μάλιστα για έναν παίκτη για τον οποίο ξοδεύτηκαν 4,5 εκατ. ευρώ. Ο Νιγηριανός εξτρέμ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αδιαφορία, αλλά από την άλλη είναι φανερό ότι θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Ο Μαρτίνς και το κλαμπ τον στηρίζουν, διότι είναι περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο με την Άιντραχτ, κάτι έδειξε και με τον Ιωνικό που μπήκε αλλαγή, αλλά οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Του λείπει η διάρκεια του Ονιεκούρου και ίσως να θέλει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού για να μπορέσει να αποδώσει. Από τον Ρέντη εκείνο που προκύπτει είναι πως δουλεύει καλά, αλλά θέλει μεγαλύτερη αφοσίωση στον σύλλογο.

Ψάχνεται ο Κούντε

Περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου είναι και ο Πιέρ Κούντε. Ο Καμερουνέζος αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και ήταν η τρίτη φορά που βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα. Κάτι καλό έδειξε, αλλά δεν ξετρέλανε με την απόδοσή του. Φυσικά δεν είναι θετικό για τον παίκτη πως στο 41' έγινε αλλαγή με πρόβλημα τραυματισμού. Μέχρι τώρα, όμως, έχει παίξει ελάχιστα, με τον Μαρτίνς να μην τον εμπιστεύεται. Τι συμβαίνει με τον Κούντε; Πρώτα απ' όλα είναι ένας παίκτης που βρίσκεται από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, όμως αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Μαντί Καμαρά. Ο κόουτς θεωρεί πως και οι δύο μαζί στην ενδεκάδα δεν χωράνε. Έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον Μαντί και ο Κούντε μένει στον πάγκο παίζοντας πεντάλεπτα και δεκάλεπτα. Η έλλειψη ρυθμού φυσικά και δεν τον βοηθάει.

Δανεικοί που έχουν δώσει… λίγα

Ο Ρόνι Λόπες είναι δανεικός από τη Σεβίλλη. Είχε ένα καλό διάστημα στο Αγρίνιο, ήταν άφαντος τα 13 λεπτά που έπαιξε με την Άιντραχτ και με τον Ιωνικό έμεινε εκτός αποστολής. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες όταν έγινε το ντιλ του δανεισμού του και ο Μαρτίνς ήταν αυτός που είχε επιμείνει για να τον πάρει. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να φέρει το σώμα του στην κατάσταση που θα πρέπει να είναι για να παίξει στον Ολυμπιακό. Δυσκολεύτηκε στην προσαρμογή και ακόμα δεν είναι στο 100%. Ο καιρός περνάει, όμως, και πλησιάζουμε στον Ιανουάριο. Η οψιόν αγοράς που έχει μπει είναι ύψους 9 εκατ. ευρώ και με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα μπορεί να ανοίξει άλλη κουβέντα.

Και από τον Μίχαλ Καρμπόβνικ περίμενε πολλά ο σύλλογος και μέχρι τώρα έχει πέντε συμμετοχές, με την τελευταία να είναι στις 26 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχή από την Μαρτίνς και είναι αλήθεια ότι δεν έδειξε κάτι, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στο περιθώριο. Ο Πολωνός είναι δανεικός από την Μπράιτον και υπάρχει φημολογία ότι ίσως έχουμε εξελίξεις τον Γενάρη.

Όσον αφορά τον Τικίνιο, είναι παίκτης που στηρίζεται πάνω του ο Μαρτίνς. Έχει βάλει σημαντικά γκολ και δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.