Το παράδειγμα του Αβραάμ

Η απόδοση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο ματς με τον Ιωνικό ήταν καθοριστική για τη νίκη του Ολυμπιακού, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπαίκτες του. 

Το παράδειγμα του Αβραάμ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μπήκε αλλαγή στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό με την έναρξη της επανάληψης, καθώς τραυματίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ήταν η μοναδική επιλογή που είχε ο Πέδρο Μαρτίνς για το κέντρο της άμυνας, καθώς για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να παίξουν ο Μπα, ο Μάρκοβιτς και φυσικά ο Σεμέδο.

Ο πολύπειρος αμυντικός ήταν άψογος στις ενέργειές του, έδωσε μεγάλες μάχες και κέρδισε τις περισσότερες με τον πολύ δυνατό Ροτζέριο Τουράμ, ενώ γενικά ήταν από τους πρωταγωνιστές της άμυνας του Ολυμπιακού ώστε να μην μπορέσει ο Ιωνικός να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση. Με τον Εμβιλά να κάνει πολλή δουλειά στην αντιμετώπιση του ποιοτικού Άοσμαν, τον Σισέ και τους μπακ να είναι σταθεροί, ο Αβραάμ έδωσε τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να μην απειληθεί ο Βατσλίκ όσο το σκορ ήταν ρευστό. Δηλαδή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Δεν έχει να κάνει με την ηλικία του Αβραάμ η ειδική αναφορά. Κυρίως με το γεγονός ότι ενώ δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και παίζει κατά καιρούς και ελάχιστα, όταν η ομάδα τον χρειάζεται είναι πάντα εκεί. Και είναι έτοιμος για προσφέρει ουσιαστικά, όχι απλά για να καλύψει κάποιο κενό στο τέλος ενός αγώνα. Για να το πετύχει αυτό σημαίνει ότι δουλεύει με συνέπεια στις προπονήσεις και δεν συνεχίζει απλά για μία ακόμη σεζόν στη σπουδαία καριέρα του που φτάνει προς το τέλος της.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που άκουσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει το όνομά του από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία αθλητή και παράδειγμα για τους συμπαίκτες του και για το πώς πρέπει να παλεύουν και να προσφέρουν σε κάθε ματς. Αλλά αυτό δε χρειαζόταν το ματς με τον Ιωνικό για να το μάθουμε...