Το πιο γλυκό και μάγκικο για Ολυμπιακό

Προέχει η Άιντραχτ και τίποτε άλλο για τον Ολυμπιακό που παίζει για πρωτιά Ευρώπης. Για την εγχώρια πρωτιά θα έχει μεγάλα εμπόδια ως το τέλος, αλλά και πάλι είναι στο χέρι του να τα ξεπεράσει για το 47ο

Το πιο γλυκό και μάγκικο για Ολυμπιακό

Η επικαιρότητα έχει να κάνει με το πρωτάθλημα και όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στα ματς της 8ης αγωνιστικής στη Super League, με τους συνήθεις πρωταγωνιστές. Στο Αγρίνιο έγινε σύσκεψη στρογγυλής τραπέζης μέχρι να δοθεί ένα πεντακάθαρο πέναλτι, το πρώτο για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα μετά από μήνες. Στην Τούμπα, τα πέναλτι δίνονταν σαν στραγάλια και ο Μονεμβασιώτης ωρύεται κατά του Κλάτενμπεργκ και του Κουτσιαύτη φτάνοντας να προαναγγέλλει καταγγελίες σε όλους τους διεθνείς φορείς. Στο ΟΑΚΑ έγινε ό,τι έγινε. Στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Όπως και μετά τον αγώνα, ο οποίος θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια για να αποδειχτεί εάν ειπώθηκαν ή όχι εκφράσεις ντροπής. Όχι για το ποδόσφαιρο. Για το ανθρώπινο είδος.

Η επικαιρότητα για τον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχει να κάνει αποκλειστικά με τον αγώνα κόντρα στην Άιντραχτ. Είναι ένας τελικός για το στόχο της πρωτιάς στον όμιλο και της πρόκρισης απευθείας για τους «16» του Europa League. Ο Ολυμπιακός παίζει στην Ευρώπη, σε διοργάνωση που είναι επιπέδου Champions League, εκεί όπου κανονικά είναι η θέση του. Κι εκεί πρέπει να είναι στραμμένη όλη η προσοχή.

Στην Ελλάδα είναι μαθημένος από χρόνια για όσα συνέβησαν ΚΑΙ αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξέρει ότι θα ματώσει για να πάρει πέναλτι κι ας κάνει τις περισσότερες επιθέσεις από κάθε άλλη ομάδα. Ξέρει ότι οι αποφάσεις των διαιτητών αν είναι υπέρ του θα περνούν από κόσκινο. Αν είναι για τους άλλους, θα έχουν το ελεύθερο. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πιο πολλά κρίσιμα πέναλτι από μεγαθήρια της Ευρώπης στα δικά τους πρωταθλήματα. Πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, δεν είναι δα και μεγαθήριο. Η ΑΕΚ ευνοήθηκε στο ματς με τον Άρη, όπως γίνεται πολλές φορές στα παιχνίδια της. Έχει κάνει «μανιέρα» τη φάση στο Ηράκλειο, όταν το 3-0 επί του ΟΦΗ έγινε 3-3. Σε ματς δηλαδή που βάζεις κάτω το κεφάλι έτσι όπως το έχασες και δεν διανοείσαι να μιλήσεις για διαιτησίες.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πρωτάθλημα (το περσινό) σε εποχή «εξυγίανσης» με 30 βαθμούς διαφορά. με πεντάρα στο ΟΑΚΑ και τεσσάρα στη Λεωφόρο, με νίκες στην Τούμπα. Φέτος μάλλον δεν θα συμβούν τόσο μεγάλες αποστάσεις, δεν μπορεί άλλωστε να γίνεται κάθε χρόνο. Ούτε θα βάλει τόσα πολλά γκολ σε ντέρμπι, δεν είναι εύκολο. Αλλά το πρωτάθλημα θα το πάρει και πάλι, χωρίς πέναλτι, αποβολές, προειδοποιήσεις για αποβολές (το χειρότερο απ' όσα έγιναν στο ΑΕΚ-Άρης ήταν αυτό με τον Ρότα και την αλλαγή του Γιαννίκη γιατί ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι στην επόμενη φάση δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί η κόκκινη). Εφόσον ασχολείται με τις δικές του δυνατότητες, τη δική του βελτίωση, τη δική του αγωνιστική ανωτερότητα, θα κάνει ξανά φιέστα στο τέλος και θα είναι ακόμη πιο γλυκιά και μάγκικη από την περσινή που τους είχε πάρει σβάρνα όλους.

Τώρα ΜΟΝΟ Άιντραχτ...