FIFA: Πληρώνει 120 εκατομμύρια στους δημιουργούς του διαιτητικού σπρέι!

Το... ιλιγγιώδες ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η FIFA στους δημιουργούς του διαιτητικού σπρέι, ύστερα από πολυετή δικαστική διαμάχη.

FIFA: Πληρώνει 120 εκατομμύρια στους δημιουργούς του διαιτητικού σπρέι!

Ποσό άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η FIFA στους Πάμπλο Σίλβα και Χάιν Αλεμάν, δημιουργούς του σπρέι που χρησιμοποιείται για τη σήμανση των αποστάσεων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS».

Σύμφωνα με το ισπανικό Μέσο, το ποσό είναι το αποτέλεσμα των 40 εκατομμυρίων ευρώ που ο Σεπ Μπλάτερ, πρώην πρόεδρος της FIFA, συμφώνησε με τους εφευρέτες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Ένα ποσό που τριπλασιάστηκε από τα πολλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μια επτάχρονη πορεία δικαστικών αγώνων.

Η διαμάχη επικεντρώθηκε στην παραβίαση της συμφωνίας από τον επόμενο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τον Τζιάνι Ινφαντίνο, στον οποίο το 2017 βραζιλιάνικο δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το σπρέι.

Η αποζημίωση ορίστηκε από το 14ο αστικό τμήμα του δικαστηρίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο την περασμένη Τρίτη (26/10) διέταξε τη FIFA να πληρώσει τους δημιουργούς για κακή πίστη και κατάχρηση της εφεύρεσής τους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συγκλονισμένοι που δύο απλά άτομα σαν εμάς κατέστρεψαν έναν γίγαντα όπως η FIFA», δήλωσε κατ' αποκλειστικότητα ο Σίλβα στην «AS», αφού μπήκε τέλος σε επτά χρόνια αγωγών και αξιώσεων.