Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Μαρτίνς Vs Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει νικήσει δύο φορές τον Πέδρο Μαρτίνς στις αναμετρήσεις τους στην Ελλάδα, ενώ ο Ρουμάνος είχε μόνο ήττες νωρίτερα από τον Ολυμπιακό με ΠΑΟΚ και Ξάνθη! Το εξτρά κίνητρο για τον Πορτογάλο. 

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Μαρτίνς Vs Λουτσέσκου

Στο σημερινό (20.30) ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η «μάχη» των δύο προπονητών, του Πέδρο Μαρτίνς και του Ραζβάν Λουτσέσκου. Πέραν του ότι είναι πολύ σημαντικές οι επιλογές, το πλάνο και οι παρεμβάσεις τους στην αναμέτρηση για την τελική έκβαση, υπάρχει και το προσωπικό κίνητρο επιτυχίας για τους δύο τεχνικούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την πρόκληση ότι αντιμετωπίζει έναν προπονητή από τον οποίο έχει δύο ήττες σε ισάριθμες κόντρες τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλος πλην του Λουτσέσκου που να έχει βάλει τόσο δύσκολα στον Πορτογάλο. Στην πρώτη σεζόν της παρουσίας του Μαρτίνς στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είχε νικήσει 1-0 στο Φάληρο με το απίθανο αυτογκόλ από Γιαννιώτη και Βούκοβιτς, ενώ στην Τούμπα η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε νικήσει άνετα, με δύο γκολ νωρίς από Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ, ένα τρίτο στο δεύτερο ημίχρονο από τον Άκπομ και με τον Ολυμπιακό να μειώνει στο φινάλε με τον Ποντένσε. Οι σκόρερ του ΠΑΟΚ τότε θα είναι και σήμερα στην ενδεκάδα!

Ο Λουτσέσκου, ωστόσο, έχει μόνον ήττες από τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια! Τόσο στον πάγκο του ΠΑΟΚ (1-0 από τον Λεμονή με το γκολ του Ένγκελς, άνευ αγώνα από τον Όσκαρ Γκαρθία που είχε τραυματιστεί στην Τούμπα και το ματς δεν έγινε με ευθύνη του ΠΑΟΚ), όσο και σε εκείνον της Ξάνθης.

Στη θητεία του στην ομάδα της Θράκης ο Λουτσέσκου είχε επτά ήττες από τον Ολυμπιακό σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ανάμεσά τους και στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με 3-1, το 2015. Είχε χάσει επίσης άλλες δύο φορές με 3-1 στο πρωτάθλημα, τρεις φορές με 2-0 και μία με 1-0.

Είναι απόψε ξεκάθαρα και ντέρμπι προπονητών αυτό που θα παρακολουθήσουμε στο Φάληρο, με προσωπικά κίνητρα για τον καθένα...