Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Πρώτη νίκη με ήρωες Ιωαννίδη-Κότσαρη (Highlights)

Πολύτιμη νίκη για τον Απόλλωνα, η πρώτη του στο πρωτάθλημα, 1-0 τον ΠΑΣ. Το χρυσό γκολ ο Ιωαννίδης, απέκρουσε πέναλτι του Περέα ο εκπληκτικός Κότσαρης στο 93'! Νίκη μετά από επτά ματς στην Ριζούπολη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Πρώτη νίκη με ήρωες Ιωαννίδη-Κότσαρη (Highlights)

Ο Απόλλων Σμύρνης πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ με χρυσό σκόρερ τον Νίκο Ιωαννίδη στο 48' λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο. Ήταν το πρώτο γκολ στην εποχή Φέστα και το πρώτο εντός έδρας τρίποντο για τον Απόλλωνα που είχε ήρωα στο τέλος τον Κωνσταντίνο Κότσαρη, ο οποίος απέκρουσε στις καθυστερήσεις το πέναλτι του Περέα! Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Απόλλωνα και απαγκίστρωση από την τελευταία θέση, ενώ ο ΠΑΣ έκανε τη δεύτερη σερί ήττα του στη φετινή σεζόν. Με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο τέλος να σώσει αυτή την παρτίδα όπως είχε κάνει και στις άλλες επισκέψεις του στο Λεκανοπέδιο.

Δυνατά μπήκε ο ΠΑΣ με πρωταγωνιστή τον Περέα, ενώ το πρώτο σουτ είχε ο Παμλίδης για τον Απόλλωνα στο 8' λίγο άουτ. Χωρίς τον Σλίβκα και με αρκετές αλλαγές οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στο ξεκίνημα, ενώ ο ΠΑΣ είχε την ίδια ενδεκάδα με αυτή της ήττας από τον Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες με 4-4-2. Στο 14' ο Περέα μπήκε πολύ γρήγορα από τα πλάγια, αλλά σέντραρε πολύ δυνατά. Στη συνέχεια δεν υπήρξαν κάποιες φάσεις παρά μόνο λίγες ατομικές προσπάθειες επιθετικά, κυρίως από Παμλίδη ή Περέα που είχαν ελεύθερους ρόλους, με τις άμυνες να κυριαρχούν απόλυτα. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ ανέβασε ρυθμό και έβγαλε κάποιες καλές αντεπιθέσεις, δίχως να τις ολοκληρώσει. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με τρεις αλλαγές (αναγκαστική αυτή του Μπρούνο Άλβες που τραυματίστηκε) και με 4-2-3-1 εμφανίστηκε ο Απόλλων στην επανάληψη, ενώ ο Μεταξάς έκανε δύο αλλαγές προσώπων στην επίθεση πηγαίνοντας και εκείνος σε 4-2-3-1. Στο 48' ο Απόλλων βρήκε το πρώτο του γκολ στην εποχή Φέστα με τον Νίκο Ιωαννίδη να σκοράρει από κοντά, μετά από κόρνερ του Μαρτίνες κεφαλιά του Ντομίνγκες και απόκρουση του Πίρσμαν πάνω στο κεφάλι του Εραμούσπε. Με τον Έλληνα στράικερ να βάζει γκολ λίγο μετά την είσοδό του στο ματς.

Ο ΠΑΣ χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί μετά το γκολ που δέχτηκε και σταδιακά πήρε τον έλεγχο και την κατοχή προσπαθώντας να βρει και τις ευκαιρίες. Στο 74' μια ωραία σέντρα του Τριάδη κόπηκε σωτήρια από τον Τουτουαρίμα προ δύο παικτών του ΠΑΣ που ήταν αφύλακτοι. Ο Απόλλων ήταν πολύ καλά οργανωμένος ανασταλτικά και δεν άφηνε χώρους δείχνοντας αποφασισμένος να κρατήσει την πρώτη του νίκη. Στο 80' ο Μεταξάς τα έπαιξε όλα βάζοντας τον Παντελάκη φορ σε σχήμα 3-5-2, ενώ λίγο νωρίτερα ο Φέστα είχε περάσει τον Βιτλή μπροστά αντί του Παμλίδη.

Στο 85' ο Κότσαρης έκανε τρομερή απόκρουση στο σουτ του Μίνα και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Με τον Μπαξεβανίδη να κάνει πέναλτι στο 92' μετά το κόρνερ του ΠΑΣ χρησιμοποιώντας το χέρι του και τον Κότσαρη να κάνει τη σπουδαιότερη επέμβαση στο σουτ του Περέα σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Μικρογραφία

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο: Γ. Καμάρας

Σκόρερ: 48' Ιωαννίδης 1-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: 17' Φατιόν, 26' Κάστρο, 27' Γκαρντάβσκι, 32' Περέα, 38' Άλβες, 52' Λισγάρας, 86' Ντομίνγκεθ

Συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Άλβες (46' Λισγάρας), Ντομίνγκες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης (90' Ντεντάκης), Φαν Λα Πάρα (46' Μαρτίνες), Ντάουντα (46' Ιωαννίδης), Παμλίδης (79' Βιτλής)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (80' Παντελάκης), Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (80' Μίνα), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (64' Μπρένερ), Γκαρντάβσκι (46' Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Τριάδης)