«Προκαλούν» τον Σωκράτη και την άμυνα του Ολυμπιακού

Ευκαιρία για την Άιντραχτ να σκοράρει και να νικήσει τον Ολυμπιακό θεωρούν γερμανικά ρεπορτάζ ότι παρέχει η άμυνα της ελληνικής ομάδας, με τον Παπασταθόπουλο «να έχει μεγαλώσει» και τον έμπειρο Σεμέδο να είναι εκτός πλάνων. Οι απαντήσεις προσεχώς...

«Προκαλούν» τον Σωκράτη και την άμυνα του Ολυμπιακού

Μπορεί τα πράγματα στην Άιντραχτ να μην είναι πάλι τόσο καλά, μετά την απότομη επιστροφή στην πραγματικότητα από την εντός έδρας ήττα από την Χέρτα και την κριτική σε βάρος του προπονητή Όλιβερ Γκλάσνερ και στελεχών της ομάδας, ωστόσο εκφράζεται αισιοδοξία από κάποιες πηγές ότι το ματς με τον Ολυμπιακό (Πέμπτη 21/10) μπορεί να το κερδίσει η γερμανική ομάδα, διότι η άμυνα του Ολυμπιακού «έχει προβλήματα».

Ο ενθουσιασμός στην αντίπαλο του Ολυμπιακού για τις εκτός έδρας νίκες με Αντβέρπ και (ειδικά) με Μπάγερν δεν κράτησε πολύ, ενώ είναι αλήθεια ότι στα περισσότερα ρεπορτάζ τους εκθειάζουν τις δυνατότητες και την εμπειρία της ελληνικής ομάδας, όπως και την παρουσία της στην κορυφή του ομίλου στο Europa League αλλά και στη Super League.

Υπήρξαν, όμως, δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με τα οποία η Άιντραχτ μπορεί να έχει ευκαιρία νίκης και να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και μάλιστα από έγκυρα μέσα όπως η Bild. Σε ένα σχόλιό της η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο δυνατός αμυντικά διότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει γίνει 33 ετών και δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο όταν έπαιζε στην Γερμανία με την Ντόρτμουντ, ενώ είναι εκτός πλάνων εδώ και καιρό ο πολύ ικανός και έμπειρος διεθνής Πορτογάλος Ρούμπεν Σεμέδο».

Μπορεί να πιστεύουν ότι θέλουν βέβαια στην Γερμανία και αυτό θα είναι καλό για τον ίδιο τον Ολυμπιακό που στα τελευταία παιχνίδια του (με Αστέρα, Φενέρ, ΠΑΟ και ΠΑΣ) έχει δεχτεί ένα γκολ κι αυτό από πέναλτι. Ο δε Σωκράτης ανεβάζει την απόδοσή του από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι επίσης βέβαιο ότι ο Έλληνας άσος με τη μεγάλη διεθνή καριέρα θα έχει σίγουρα τη θέληση να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση επί γερμανικού εδάφους, όπως τόσες και τόσες εναντίον της Άιντραχτ, απέναντι στην οποία έχει πανηγυρίσει και την κατάκτηση Κυπέλλου όταν έπαιζε στην Μπορούσια. Είναι ακόμη ένα κίνητρο για τον ίδιο και γενικά για τον Ολυμπιακό να φρενάρει όποια αίσθηση αισιοδοξίας μπορεί να έχουν στην Γερμανία σχετικά με την επιστροφή της Άιντραχτ στα καλά αποτελέσματα, αλλά και στην εκθρόνιση των Πειραιωτών από την κορυφή του ομίλου.